fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen
Ja! Een houten vloer met vloerverwarming

Vloerverwarming houten vloer

Vloerverwarming is de meest comfortabele manier om de ruimte in uw woning lekker behaaglijk te maken. Een houten vloer is een erg populaire en ook behaaglijke vloerbedekking. Maar gaat vloerverwarming en een houten vloer goed samen?

Ja, een houten vloer en vloerverwarming zijn een prima match. Alleen is de ene houtsoort wel Vloerverwarming houten vloer: voor iedereen comfortabel(veel) beter in het doorlaten van de warmte dan de andere houtsoort. Eiken hout is zeer geschikt voor vloerverwarming. U dient zich wel te houden aan de juiste richtlijnen. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer is gestort, moet er eerst een opstookprotocol uitgevoerd worden, voordat wij de houten vloer gaan plaatsen. De aannemer/installateur doet dit tegenwoordig ook al vaak. Daarna wordt beoordeeld of de constructievloer voldoet aan de eisen en of er geen lekkage in de vloerverwarming is.

Welke houten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Maja’s vloeren zijn vrijwel allemaal geschikt in combinatie met vloerverwarming. Logischerwijs zijn niet alle houten vloeren dat. Hout heeft de eigenschap te willen werken bij temperatuurschommeling, het is per slot van rekening een natuurproduct. Massieve vloerdelen zijn daarom niet geschikt.

Om uw gewenste houten vloer geschikt te maken voor vloerverwarming zijn er speciale houten vloerdelen ontwikkeld. Lamel vloerdelen, duoplanken etc. De opbouw bepaalt of de houten vloer geschikt is voor vloerverwarming, of niet. Bij vloerverwarming legt Maja eikenhouten vloeren met een stabiele berkenhouten watervaste multiplex als drager. Deze vloerdelen zijn uiterst geschikt in combinatie met vloerverwarming. U haalt een uitstekend rendement uit de vloerverwarming.

Wij leggen de vloerdelen verlijmd of zwevend. Iedere situatie is namelijk anders, hierover geven wij graag advies. Bij een zwevende vloer dient er altijd een tussenvloer tussen te komen die warmtedoorlaatbaar is.

Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming houten vloerVloerverwarming kan zowel als hoofdverwarming als bijverwarming ingezet worden. In nieuwbouwprojecten wordt vaak enkel voor vloerverwarming gekozen. Ook in de bestaande bouw kiest men vaak voor hoofd vloerverwarming, bijvoorbeeld ingefreesde vloerverwarming. Dit kan allemaal heel goed, mits de vloerverwarming juist gelegd wordt en er wordt gewerkt met de juiste opbouw van de verschillende materialen. Zoals primer, egaline en lijm.

De installateur (of aannemer) moet kunnen vertellen welke maximale warmteweerstand (of Rc-waarde) er voor uw huis geldt. Daarnaast dient rekening gehouden te worden met de afgifteberekening voor de benodigde verwarmingscapaciteit. Heel technisch, maar Team Maja en uw installateur of aannemer kunnen u adviseren in het maken van de juiste keuzes.

Meer weten?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze Woonboerderij in Drachten. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Contact opnemen

 

Klanten beoordelen ons met een 9!

Trends & inspiratie
Op de hoogte blijven van trends, tips en acties?
 Bel nu! Offerte