fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen

Vloerverwarming houten vloer

Vloerverwarming houten vloer: voor iedereen comfortabelVloerverwarming is de meest comfortabele manier om de ruimte in uw woning lekker behaaglijk te maken. Een houten vloer is een erg populaire vloerbedekking. Maar gaat vloerverwarming en een houten vloer goed samen?

Ja, een houten vloer en vloerverwarming zijn op zich een prima match. Alleen is de ene houtsoort wel (veel) beter in de warmte door te laten, dan de ander. En de vloer moet ook eerst even aan de vloerverwarming wennen. Gebruik daarvoor het opstookprotocol.

Welke houten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Niet alle houtsoorten lenen zich even goed voor vloerverwarming. Dat heeft te maken met de gevoeligheid van het hout. Hoe gevoeliger, hoe meer het hout gaat uitzetten of krimpen en dat maakt minder geschikt voor vloerverwarming.

Houten vloeren die minder gevoelig zijn en dus perfect voor vloerverwarming zijn onder andere eiken, merbau, afzelia, wenge, teak en parket.

Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming houten vloerVloerverwarming kan als hoofdverwarming maar ook voor erbij. Met een houten vloer kan vloerverwarming het beste dienen als bijverwarming. Zo heeft het hulp van de radiatoren en krijgt de houten vloer geen al te grote temperatuurschommelingen te verwerken. En dat is weer beter voor de vloer.

Wilt u toch alleen vloerverwarming? Kies dan voor een houten vloer als lamel. De dikte van een lamelvloer, het warmte-isolerend vermogen (Rc-waarde), en de legmethode van de vloer zijn van invloed op het rendement van de vloerverwarming.

Andere vloeren op vloerverwarming

Natuurlijk kan vloerverwarming ook perfect onder andere vloerbedekking als:

Meer weten?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem gerust eens contact met ons op of kom langs in onze Woonboerderij in Drachten. Uiteraard geheel vrijblijvend. Bekijk ondertussen ook onze ondervloeren.

Trends & inspiratie
Op de hoogte blijven van de nieuwste acties?
 Bel nu! Offerte