Vandaag bereikbaar tot 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Lamelparket vloerverwarming

houten vloer met vloerverwarming

Zijn een lamelparket en vloerverwarming een goede match?

Vloerverwarming is de meest comfortabele manier om de ruimte in jouw woning lekker behaaglijk te maken. Een lamelparket is een erg populaire en ook behaaglijke vloerbedekking. Maar gaat vloerverwarming en een lamelparket goed samen?

Ja! Een lamelparket en vloerverwarming gaan heel goed samen. Alleen is de ene houtsoort wel (veel) beter in het doorlaten van de warmte dan de andere houtsoort.

Eiken hout en vloerverwarming

Eiken hout is zeer geschikt voor vloerverwarming. Je dient je wel te houden aan de juiste richtlijnen. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer is gestort moet er eerst een opstookprotocol uitgevoerd worden, voordat wij het lamelparket gaan plaatsen. De aannemer/installateur doet dit tegenwoordig ook al vaak. Daarna wordt beoordeeld of de constructievloer voldoet aan de eisen en of er geen lekkage in de vloerverwarming is.

Team Maja heeft ruime ervaring in het leggen van lamelparketten in combinatie met vloerverwarming en adviseert je graag over jouw specifieke situatie. Dit is raadzaam, want zoals je kunt lezen is geen situatie gelijk.

Welke lamelparketten zijn geschikt voor vloerverwarming?

Maja’s vloeren zijn vrijwel allemaal geschikt in combinatie met vloerverwarming. Logischerwijs zijn niet alle lamelparketten dat. Hout heeft de eigenschap te willen werken bij temperatuurschommeling, het is per slot van rekening een natuurproduct. Massieve vloerdelen zijn daarom niet geschikt.

Om jouw gewenste lamelparket geschikt te maken voor vloerverwarming zijn er speciale eikenhouten vloerdelen ontwikkeld. Lamel vloerdelen, duoplanken etc. De opbouw bepaalt of het lamelparket geschikt is voor vloerverwarming, of niet. Bij vloerverwarming legt Maja eikenhouten vloeren met een stabiele berkenhouten watervaste multiplex als drager. Deze vloerdelen zijn uiterst geschikt in combinatie met vloerverwarming. Je haalt een uitstekend rendement uit de vloerverwarming.

Wij leggen de vloerdelen verlijmd of zwevend. Iedere situatie is namelijk anders, hierover geven wij graag advies. Bij een zwevende vloer dient er altijd een tussenvloer tussen te komen die warmtedoorlaatbaar is.

Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming

Vloerverwarming kan zowel als hoofd- als bijverwarming ingezet worden. In nieuwbouwprojecten wordt vaak enkel voor vloerverwarming gekozen. Ook in de bestaande bouw kiest men vaak voor hoofd vloerverwarming, bijvoorbeeld ingefreesde vloerverwarming. Dit kan allemaal heel goed, mits de vloerverwarming juist gelegd wordt en er wordt gewerkt met de juiste opbouw van de verschillende materialen. Zoals primer, egaline en lijm.

De installateur (of aannemer) moet kunnen vertellen welke maximale warmteweerstand (of Rc-waarde) er voor jouw huis geldt. Daarnaast dient rekening gehouden te worden met de afgifteberekening voor de benodigde verwarmingscapaciteit. Heel technisch, maar Team Maja en jouw installateur of aannemer kunnen je adviseren in het maken van de juiste keuzes.

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs