Donkere houten vloeren

Wil je een donkere houten vloer kopen? Bij Woonboerderij Maja hebben we tal van verschillende donkere houtsoorten die een verrassend effect hebben op de inrichting van je woning. Ga voor een van onze gewaagde en stoere uitvoeringen in een diepdonkere kleur.

Op deze pagina vind je een overzicht van onze donkere houten vloeren. Wil je alle opties voor een nieuwe houten vloer onderzoeken? Bekijk dan ook onze lichte houten vloeren die op hun eigen manier voor een fris en ruimtelijk effect in huis zorgen.

Hieronder een greep uit onze online collectie donkere houten vloeren

Massieve vloer
Filter

Filter op kleur
Filter op bewerking
Show Filters

Resultaat 1–16 van de 44 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 44 resultaten wordt getoond

Diverse soorten donkere vloeren

Er zijn tal van houtsoorten die van nature een donkere kleur hebben. Kunstmatige ingrepen zijn overbodig geweest om die diepe en warme kleuren te realiseren, die zitten in het hout zelf. Bij donker tropisch hardhout kan je denken aan onderstaande houtsoorten:

  • Jatoba
  • Wengé
  • Merbau
  • Notenhout
  • Zwarte kabbes

Deze donkere houtsoorten hebben de kleur van zichzelf. De vloerdelen zijn dan ook niet te bewerken met een olie waar wit kleurpigment in zit. Als deze donkere houten vloeren eenmaal in de woning liggen, veranderen de vloerdelen met de tijd van kleur. Wil je bijvoorbeeld een karakteristieke donkere kloostervloer in huis? Met de jaren zal je zien hoe de levendige kleuren veranderen en voor een unieke uitstraling zorgen.

houten vloer donker woonboederij maja
donkere houten vloeren woonboederij maja

Sfeervol en authentiek

Wil je een warme en natuurlijke sfeer in huis, dat bereik je met een eikenhouten vloer. Deze vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en bovendien goed te behandelen in iedere gewenste kleur. Veel van onze donkere houten vloeren zijn dan ook van eikenhout en hebben die sfeervolle en authentieke uitstraling die je zoekt voor in jouw interieur.

Vloerverwarming onder donkere houten vloer, kan dat?

Ja, dat kan! Sterker nog, onze donkere houten vloeren zijn er uitermate geschikt voor. Lees hier waarom en laat ook bij jou thuis een prachtige donkere houten vloer op je vloerverwarming leggen door Woonboerderij Maja.

Waarom een donker vloer?

We zien dat de donkere vloeren vandaag de dag weer in opkomst zijn. Een donkere houten vloer geeft warmte en gezelligheid in jouw woning. Met de juiste styling heeft het een heel sfeervol en modern effect. Je kan er lichte meubelen op plaatsen en daarmee een contrast in het interieur creëren. Ook grijstinten die in je meubilair terugkomen zijn goed te combineren met een donkere houten vloer. En heb je een of meer opvallende kleuren die de hoofdrol spelen in je woning? Die kunnen een extra touch geven aan de donkere houten vloer in jouw woning.

Wanneer er veel daglicht in de ruimte is, is een donkere houten vloer altijd een goede keus. Of je ruimte nou groot of klein is, in beide gevallen komt de vloer prachtig tot zijn recht. Lichte houten vloeren doen doorgaans een ruimte groter lijken. Maar wanneer er voldoende licht in huis is, geeft ook de donkere houten vloer de juiste uitstraling en maakt het de ruimte niet klein.

lichte vs donkere houten vloer vloeren woonboederij maja
Legservice woonboederij maja

Legservice van Maja

Je kunt de donkere houten vloeren van Woonboerderij Maja zelf in jouw woning leggen, maar je kunt dit ook door ons laten doen. Woonboerderij Maja heeft namelijk een eigen legservice. Wij leggen vloeren door heel Nederland! Met een oog voor detail en een proactieve houding ontzorgen we je met onze legservice op alle mogelijke manieren als klant. De mannen van Maja hebben al jaren ervaring in het leggen van vloeren en zijn daardoor perfect op elkaar ingespeeld. Zo ligt jouw nieuwe donkere houten vloer in een mum van tijd in jouw woning. Vaak kun je de vloer direct na het leggen al betreden!

Onze eigen vakmannen zijn dagelijks onderweg om mensen blij te maken met een nieuwe vloer. Wij komen graag bij jou langs om een prachtige, duurzame vloer in jouw woning te leggen.

Houten vloer donker kopen bij Woonboerderij Maja

Ben je op zoek naar een mooie donkere houten vloer? Dan ben je bij Woonboerderij Maja aan het juiste adres. We heten je graag welkom in onze showroom waar je een goede indruk krijgt van onze vloeren. Daarnaast staan we je graag te woord met persoonlijk advies. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden voor het kopen van een unieke donkere houten vloer. Vind je het lastig om de juiste donkere houten vloer uit te zoeken? Onze specialisten helpen je graag!