Vandaag bereikbaar tot 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

3x Houten vloer legpatronen

houten vloer legpatronen

Laat je inspireren door prachtige legpatronen voor houten vloeren

Een ruimte in huis staat of valt met de vloer die erin ligt. De vloer is bepalend voor de sfeer. Dus voordat jij je nieuwe woning in gaat richten of de woonkamer een transformatie geeft, is het belangrijk je te verdiepen in de houten vloer die de basis vormt van jouw inrichting. Niet alleen belangrijk, ook ontzettend leuk!

In deze blog inspireren we je met voorbeelden van legpatronen voor houten vloeren die in het interieur zorgen voor een elegante uitstraling. Houd je van een strakke en moderne inrichting of voel jij je het meest thuis in een stoere en industriële woning? Voor elke woonstijl vind je een prachtige bijpassende houten vloer. Bekijk in deze blog de veelzijdige mogelijkheden waarin je de houten vloer kunt laten leggen.

houten vloer patroon recht

Een recht gelegde eiken houten vloer voor een rustig effect

We trappen af met de eiken houten vloer waarvan je de planken in één richting legt. Door de vloer in dit patroon te leggen, benadruk je de lengte van de ruimte. Bovendien is de eikenhouten vloer in verschillende breedtes te verkrijgen. Hoe breder de plank die je kiest, des te ruimtelijker de woning lijkt. Het is een fijn legpatroon voor de houten vloer die jouw inrichting verrijkt en waarmee je de rust behoudt. Prachtig te combineren met een warme kleur of een opvallend behang op de muur.

Wij zijn erg enthousiast over de legpatronen voor onze unieke eiken vloeren en nodigen je graag uit om een kijkje te nemen in ons assortiment met de mooiste uitvoeringen in prachtige kleuren.

 

Bekijk hier al onze houten vloeren

Een speelse inrichting met de visgraatvloer

Liever een ander patroon dat jij terug wilt zien in jouw interieur? De populaire visgraatvloer is een voorbeeld van een legpatroon voor de houten vloer die we in de meest stijlvolle woonkamers dikwijls tegenkomen. Voel jij je thuis in een klassiek interieur of houd je van strakke elementen die het moderne karakter van jouw stijl benadrukken? De visgraatvloer komt goed tot zijn recht in elke woonstijl en het patroon creëert een speels effect in de ruimte.

Bij het leggen van de visgraatvloer leg je de eerste plank vanuit het midden. Een volgende plank wordt vervolgens met de lange zijde tegen de eerste plank gelegd en zo vul je het visgraatmotief verder in.

visgraatvloer patronen

Wil je een visgraatvloer in je inrichting, dan kan die op twee manieren worden gelegd. Beiden met een heel ander en uniek effect. Je kunt ervoor kiezen de visgraatpatroon in een elleboogverband te leggen, waarbij de planken parallel langs de muren lopen. Draai je het patroon 45 graden, dan krijg je meteen een andere dynamiek in je interieur. De latten liggen met een hoek van 45 graden ten opzichte van de muren, waardoor je een nog speelser karakter creëert. Dit is de meeste bekende en gelegde visgraatvloer.

Bekijk hier al onze visgraatvloeren

Een klassieke uitstraling met de Hongaarse punt

Wat we steeds meer zien opkomen in de interieurs van nu, is de Hongaarse punt. Dit is een legpatroon voor de houten vloer dat een heel uniek karakter heeft. Kijk je naar het patroon, dan zie je een soort klassieke vloer met een luxe uitstraling. Een klein verschil met de visgraatvloer, maar het krijgt een totaal ander effect in je woning. Afhankelijk van de kleur die je kiest voor de houten vloer in Hongaarse punt, past deze patroon in iedere woonstijl. Een donkere Hongaarse punt heeft een robuuste uitstraling die echt thuishoort in een klassieke inrichting. Ga je juist voor strak en modern, waarom dan niet een prachtige Hongaarse punt in een lichte variant?

hongaarse punt patroon

De visgraatvloer en de Hongaarse punt kan je laten leggen met een band en bies. In dat geval heeft de houten vloer aan de rand een brede band in dezelfde kleur, die evenwijdig aan de muren is gelegd. De bies is de donkere, dunne rand die de band en de vloer met elkaar verbindt. Een houten vloer met een band en bies is een klassieker uit de oude herenhuizen die je ook nu nog kunt toepassen. Hoewel het een bijzondere toevoeging is aan je vloer, kiezen veel mensen nu voor een vloer zonder band en bies om het rustig effect en de optisch grotere ruimte te behouden.

Bekijk hier onze Hongaarse punt vloer

Extra mogelijkheden voor de uitstraling van je houten vloer

We hebben je een aantal voorbeelden van legpatronen voor de houten vloer laten zien die bepalend zijn voor de sfeer in de ruimte. Het patroon kan de ruimte optisch vergroten of een speels effect creëren. Het legpatroon is overigens niet het enige dat de doorslag geeft voor de keuze van je houten vloer, want de opties voor een mooie vloer in je woonkamer zijn nog veel breder. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de houten vloer te laten bewerken zodat die een doorleefd karakter krijgt. Door de planken te laten branden of te roken, ontstaat er een unieke uitstraling die zoveel warmte toevoegt aan de ruimte.

Heb je een keuze voor een legpatroon gemaakt, vervolg je zoektocht dan met de details die de vloer afmaken. Wat dacht je van een stijlvolle opstaande plint? Waar we veel witte hoge plinten tegen de muur zien, is ook de zwarte plint in opkomst. Die is prachtig te combineren met metalen zwarte deuren en donkere kozijnen die in de laatste trends steeds meer terug te zien zijn. Niet alleen kun je kiezen uit een zwarte of witte opstaande plint. Bepaal of je gaat voor een strakke plint of een plint met een freesrand zoals je die in veel jaren 30-woningen ziet. Tot slot is ook de hoogte van de plint bepalend voor het ruimtelijk effect en voor de sfeer van je woning. Het is maar net welke stijl je hanteert en waar jouw voorkeur naar uitgaat.

De legpatronen voor houten vloeren bij Woonboerderij Maja

De mogelijkheden voor een prachtige vloer in je nieuwe interieur zijn heel breed. Hebben we het niet over de verschillende legpatronen voor de houten vloer, dan zijn er nog de prachtige kleuren en bewerkingen die de vloer afmaken.

Ben je door de voorbeelden van legpatronen in deze blog geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over de houten vloeren van Woonboerderij Maja? Neem dan eens een kijkje in het assortiment vol prachtige exemplaren die ook in jouw interieur een mooie plek verdienen. Bovendien gaan we graag met je in gesprek om je te adviseren over de tijdloze legpatronen voor de houten vloer in ons assortiment.

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs