Gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Duettes en plissés

Duettes en plissés, de perfectie in raamdecoratie

Als je op zoek bent naar raambekleding dat privacy biedt, lichtinval op de juiste manier reguleert of juist de energie-efficiëntie verhoogt, is de duette dé oplossing die aan al jouw eisen voldoet.

Een duette stof is opgebouwd uit twee geplisseerde stoffen met een plooibreedte van 32 mm. De stoffen zijn in het midden met elkaar verbonden en vormen zo een honingraatstructuur. Niet te verwarren met het plissés. 

Kies je voor duettes als raambekleding, dan kies je voor een stijlvol design en praktisch gebruiksgemak. 

duettes plisses
Plissé - Duette opties | Woonboerderij Maja Drachten

Duette vs. Plissé

Naast de enkele overeenkomsten van een duette en een plissé, verschillen ze toch in ontwerp en functionaliteit. Een verschil is dat de duette ten opzichte van de plissé stof de koorden door het midden van de honingraatstructuur lopen, zodat de koorden nauwelijks zichtbaar zijn en de gaatjes onzichtbaar zijn in de stof. Met deze dubbele laag geniet je van optimaal comfort en zorgt voor een strak geheel en een nog betere zon- en lichtregeling.

Een plissé stof bestaat uit een enkele stof met een terugkerende plooi van 20 of 50 mm. De plissé stoffen zijn er in verschillende transparanties: transparant, semi-transparant, semi-verduisterend en verduisterend. Plissé stoffen zijn met vele extra kwaliteiten te verkrijgen. Warmtewerend, vocht-en vuilafstotend, vlamvertragend.

De overeenkomst is dat zowel duettes als plissés op verschillende manieren kunt ophangen. Hiermee kun je lichtinval in jouw huis mooi bepalen. Je kunt bijvoorbeeld de bovenkant open zetten en de onderkant gesloten. Er zijn talloze mogelijkheden.

Een duette is een energie efficiënte keuze 

De keuze voor een duette is niet alleen esthetische keuze, het is ook zeker een slimme keuze. Doordat de duette is opgebouwd in dubbele lagen, fungeert deze als een natuurlijke isolator. Tijdens warme zomerdagen blijft de warmte meer buiten maar tijdens de koude winterdagen blijft de kou ook meer buiten. Een keuze die feilloos aansluit bij verduurzaming van je woning. 

Plissés en duettes, ideaal voor elk type raam

Kies uit een breed scala aan kleuren, stoffen en patronen voor de perfecte keuze die aansluit bij jouw stijl en inrichting. Duettes en plissés tillen raamdecoratie naar een hoger niveau, waar vorm en functie samenkomen in perfecte harmonie. Bezoek onze showroom en ervaar zelf de veelzijdigheid en elegantie van de het ruimte aanbod op het gebied van Duettes en Plissés. Wij helpen je graag verder met maken van de juiste keuze om zo jouw leefruimte te transformeren in een oase van comfort en stijl.

plisses en duettes
Duette | Detail | Woonboerderij Maja

Gratis advies?

Zoveel mogelijkheden, opties, kleuren. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken die perfect past in jouw interieur? Bezoek daarom vrijblijvend onze showroom voor deskundig advies. In onze showroom hebben we veel materialen en voorbeelden hangen. Ook de verschillende systemen kun je zelf proberen. Wij nemen je graag mee in de wereld van de duette en plissés.

Waarom jij kiest voor Woonboederij Maja

Referenties

Traprenovatie PVC - Woonboerderij Maja

Traprenovatie Team Maja heeft hier een volledige traprenovatie uitgevoerd. De treden van deze trap zijn bekleed met pvc,

Lees verder
Friesland Houten Vloeren

Gerookte eiken houten vloer Een schitterend resultaat van een mooie samenwerking. Samen met onze stylist (Esther Bolt) hebben

Lees verder
Woninginrichting Drachten

PVC vloer beton look Een prachtig resultaat! Team Maja heeft bij mevrouw Jousma uit Drachten een schitterende beton

Lees verder