fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen
74 klanten beoordeelden ons
met een gemiddelde van:
9.2
Gerookte houten vloer kopen?

Gerookte houten vloeren

Een gerookte houten vloer is een vloer die donkerder is gemaakt door een chemisch proces met een bepaald soort ammoniak. Doordat het eikenhout in een rookkamer wordt gelegd en in aanraking komt met het ammoniak, treedt er een verkleuring op. Het looizuur in het eikenhout reageert hierop. Je veroudert als het ware het eikenhout. Hierdoor zijn prachtige, natuurlijke kleuren te maken.

Vraag je jezelf dus af waarom je voor een gerookte houten vloer moet kiezen? Dat doe je om een prachtige kleur te bereiken als jouw droomvloer!
ACTIE: Eikenhouten vloer van €69 pm² voor €49 pm² Of vraag een vrijblijvende offerte aan

Hieronder een greep uit onze online collectie gerookte houten vloeren

Filter Gerookte houten vloeren
Kleur
Geen voorkeur
Bruin
Wit
Transparant
Grijs
Zwart
Naturel
Opslaan
Bewerking
Geen voorkeur
Gerookt
Geborsteld
Gebrand
Geloogd
Geschaafd
Geschraapt
Verouderd
Fijnbezaagd
Rustiek
Getrommeld
Enkel gerookt
Opslaan
Sortering
Geen voorkeur
AB Rustiek
C Rustiek
A Sortering
1-bis Sortering
Premier
Opslaan
Plankbreedte
Geen voorkeur
16
18
20
22
24
26
Opslaan
Geschikt voor vloerverwarming
 • Houten kloostervloer Lilbosch

  V.a. €89,- p/m²

  Bekijk details
 • Houten vloer Brute dubbel gerookt

  v.a. € 84,- p/m²

  Bekijk details
 • Fijn bezaagde houten vloer

  v.a. € 89,- p/m²

  Bekijk details
 • Houten kasteelvloer bruin

  v.a. € 79,- p/m²

  Bekijk details
 • Houten verouderde vloer zwart

  v.a. € 89,- p/m²

  Bekijk details
 • Houten rustiek

  v.a. € 69,- p/m²

  Bekijk details
 • Houten visgraat parketvloer

  v.a. € 79,- p/m²

  Bekijk details
 • Houten gerookte visgraatvloer

  v.a. € 79,- p/m²

  Bekijk details
 • Houten visgraat vloer gerookt wit

  v.a. € 79,- p/m²

  Bekijk details
 • Houten visgraatvloer bruin

  v.a. € 79,- p/m²

  Bekijk details
 • Houten visgraatvloer rustiek

  v.a. € 69,- p/m²

  Bekijk details
 • Houten visgraatvloer diep gerookt

  v.a. € 79,- p/m²

  Bekijk details
 • eiken houten gerookte vloer kopen

  Enkel of dubbel roken?

  Deze twee termen kom je vast wel eens tegen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Het heeft te maken met het aantal uren dat het hout in de rookkamer ligt. Bij dubbel roken liggen de planken langer in de rookkamer dan bij enkel. Een dubbel gerookte vloer wordt dan in het algemeen ook donkerder dan een enkel gerookte vloer. Daarnaast zijn er ook nog diepgerookte eiken vloeren. Deze zitten ontzettend lang in de rookkamer.

  Kleurverschillen bij gerookte houten vloeren

  Je ziet vaak bij een gerookte hoouten vloer, dat er tussen de verschillende vloerdelen, kleurverschillen kunnen ontstaan. In de ene plank zit namelijk meer looizuur/ tannine dan in de andere eiken plank. Hoe meer looizuur in het hout, hoe meer effect het geeft. Bij een dubbelgerookte vloer heb je meer kleurverschillen dan bij een korter gerookte vloer.

  gerookte houten vloeren

  Kleurtinten

  Door het roken kunnen wij heel veel verschillende prachtige kleuren maken. Het gerookte eikenhout kan je bijvoorbeeld afwerken met een naturel olie. De vloer wordt dan bruiner van kleur. De nerven komen ook erg goed naar voren. Maar wanneer we de vloerdelen in een whitewax zetten, krijgen we weer een heel ander effect. Bijvoorbeeld taupe achtige kleuren en vergrijsde kleuren. Ook wel krijtvloeren in de volksmond genoemd. Ook kunnen de vloerdelen meerdere bewerkingen ondergaan. Door de vloerdelen te borstelen en te roken heb je weer een totaal andere look.

  Let op: Het rookproces kan soms de gele verkleuring van eikenhout tegengaan. Wanneer je een whitewash gebruikt bij een lichtgerookte houten vloer, zal deze minder snel naar het gele verkleuren.

  legservice maja vloeren

  Legservice van Maja

  Je kunt de vloeren van Woonboerderij Maja zelf in jouw woning leggen, maar je kunt dit ook door ons laten doen. Woonboerderij Maja heeft namelijk een eigen legservice. Wij leggen vloeren door heel Nederland! De mannen van Maja hebben al jaren ervaring in het leggen van vloeren. Zo ligt jouw nieuwe vloer in een mum van tijd in jouw woning. Vaak kun je de vloer direct na het leggen al betreden!

  Onze eigen vakmannen zijn iedere dag onderweg om mensen blij te maken met een nieuwe vloer. Wij komen graag bij jou langs om een prachtige, duurzame vloer in jouw woning te leggen.

  Gerookte houten vloer kopen? Woonboerderij Maja

  Wil jij een gerookte houten vloer kopen? Dan ben je aan het juiste adres bij Woonboerderij Maja. Niet alleen omdat we hier over een aantal prachtige producten beschikken, maar ook doordat we de vloerdelen zelf – in eigen beheer – kunnen roken. Zie je tussen de bovenstaande producten niet jouw gewenste product? Neem dan gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden voor het laten roken van jouw gewenste houten vloer. Vind je het lastig om de juiste gerookte houten vloer uit te zoeken? Onze specialisten helpen je graag!
  Vraag een vrijblijvende offerte aan

  Op de hoogte blijven van trends, tips en acties?

  0512-519041  Bel nu! Offerte