Gerookte houten vloeren

Een gerookte houten vloer is een vloer die donkerder is gemaakt door een chemisch proces met een bepaald soort ammoniak. Doordat het eikenhout in een rookkamer wordt gelegd en in aanraking komt met het ammoniak, treedt er een verkleuring op. Het looizuur in het eikenhout reageert hierop. Je veroudert als het ware het eikenhout. Hierdoor zijn prachtige, natuurlijke kleuren te maken.

Vraag je jezelf dus af waarom je voor een gerookte houten vloer moet kiezen? Dat doe je om een prachtige kleur te bereiken als jouw droomvloer!

Hieronder een greep uit onze online collectie gerookte houten vloeren

gerookte houten vloeren
Filter

Filter op kleur
Filter op bewerking
Show Filters

Resultaat 1–16 van de 20 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 20 resultaten wordt getoond

gerookte houten vloeren woonboederij maja

Enkel of dubbel roken?

Deze twee termen kom je vast wel eens tegen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Het heeft te maken met het aantal uren dat het hout in de rookkamer ligt. Bij dubbel roken liggen de planken langer in de rookkamer dan bij enkel. Een dubbel gerookte vloer wordt dan in het algemeen ook donkerder dan een enkel gerookte vloer. Daarnaast zijn er ook nog diepgerookte eiken vloeren. Deze zitten ontzettend lang in de rookkamer.

Kleurverschillen bij gerookte houten vloeren

Je ziet vaak bij een gerookte houten vloer, dat er tussen de verschillende vloerdelen, kleurverschillen kunnen ontstaan. In de ene plank zit namelijk meer looizuur/ tannine dan in de andere eiken plank. Hoe meer looizuur in het hout, hoe meer effect het geeft. Bij een dubbelgerookte vloer heb je meer kleurverschillen dan bij een korter gerookte vloer.

Kleurtinten

Door het roken kunnen wij heel veel verschillende prachtige kleuren maken. Het gerookte eikenhout kan je bijvoorbeeld afwerken met een naturel olie. De vloer wordt dan bruiner van kleur. De nerven komen ook erg goed naar voren. Maar wanneer we de vloerdelen in een whitewax zetten, krijgen we weer een heel ander effect. Bijvoorbeeld taupe achtige kleuren en vergrijsde kleuren. Ook wel krijtvloeren in de volksmond genoemd. Ook kunnen de vloerdelen meerdere bewerkingen ondergaan. Door de vloerdelen te borstelen en te roken heb je weer een totaal andere look.

Let op: Het rookproces kan soms de gele verkleuring van eikenhout tegengaan. Wanneer je een whitewash gebruikt bij een lichtgerookte houten vloer, zal deze minder snel naar het gele verkleuren.

Vloerverwarming onder gerookte houten vloer, kan dat?

Ja, dat kan! Sterker nog, onze gerookte houten vloeren zijn er uitermate geschikt voor. Lees hier waarom en laat ook bij jou thuis een prachtige gerookte houten vloer op je vloerverwarming leggen door Woonboerderij Maja.

Kleurtinten maja
Legservice woonboederij maja

Legservice van Maja

Je kunt de vloeren van Woonboerderij Maja zelf in jouw woning leggen, maar je kunt dit ook door ons laten doen. Woonboerderij Maja heeft namelijk een eigen legservice. Wij leggen vloeren door heel Nederland! De mannen van Maja hebben al jaren ervaring in het leggen van vloeren. Zo ligt jouw nieuwe vloer in een mum van tijd in jouw woning. Vaak kun je de vloer direct na het leggen al betreden!

Onze eigen vakmannen zijn iedere dag onderweg om mensen blij te maken met een nieuwe vloer. Wij komen graag bij jou langs om een prachtige, duurzame vloer in jouw woning te leggen.

Gerookte houten vloer kopen? Woonboerderij Maja

Wil jij een gerookte houten vloer kopen? Dan ben je aan het juiste adres bij Woonboerderij Maja. Niet alleen omdat we hier over een aantal prachtige producten beschikken, maar ook doordat we de vloerdelen zelf – in eigen beheer – kunnen roken. Zie je tussen de bovenstaande producten niet jouw gewenste product? Neem dan gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden voor het laten roken van jouw gewenste houten vloer. Vind je het lastig om de juiste gerookte houten vloer uit te zoeken? Onze specialisten helpen je graag!