Vandaag bereikbaar tot 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Eiken vloer oliën, waarom en hoe?

houten vloer olien

Jouw eiken vloer oliën optimaal beschermen

Door intensief gebruik heeft hout verzorging nodig. Jouw vloer dient een beschermlaag te krijgen voordat er op geleefd wordt. Door jouw vloer te oliën behoudt het hout zijn natuurlijke uitstraling en is de vloer toch slijtvast en bestand tegen water en vervuiling.

Beschermen met olieproducten

Wij werken veelal met olieproducten. Dit om een natuurlijke uitstraling te behouden. Daarnaast is een groot voordeel van olie dat de vloer plaatselijk bij te werken is. De vloerolie wordt vooraf twee keer behandeld.

Laag 1 bepaalt kleur vloer

De eerste laag bepaalt de kleur van de vloer. Hierin zit kleurpigment verwerkt. De eiken vloer leent zich erg goed om in alle kleuren te behandelen. Wij brengen de olie machinaal aan zodat deze goed in de poriën van het hout komen.

Laag 2 als slijtlaag

Vervolgens wordt er een transparante slijtlaag aangebracht. Dit kan een licht glanzende afwerking zijn. Ook kun je kiezen voor de matte slijtlaag. Olie geeft de eiken vloer een natuurlijke uitstraling, de nerfstructuur blijft goed zichtbaar en krasjes en dergelijke zijn minder zichtbaar op een geoliede vloer.

Gebruik Osmo olie

Woonboerderij Maja werkt met het product Blue Dolphin – Osmo. Deze olie geeft aan dat je vijf jaar lang onderhoudsvrij bent wat betreft het opnieuw behandelen van het hout. Je dient jouw vloer te reinigen met wisch fix van osmo. Dit reinigingsmiddel laat namelijk altijd een kleine beschermlaag achter om de levensduur van de aangebrachte olie te verlengen. Een zeer onderhoudsvriendelijk product.

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs