Vandaag bereikbaar tot 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Visgraat vloer op vloerverwarming

visgraat vloer op vloerverwarming

Vloerverwarming en een visgraatvloer gaan prima samen.

Bij het kiezen van een nieuwe visgraatvloer gaan veel mensen meteen voor vloerverwarming. Het is niet alleen een hele comfortabele manier van je huis verwarmen, maar ook is het een stuk gezonder dan radiatoren. Dit komt omdat de luchtvochtigheid beter gereguleerd wordt en er ook minder stof vrij komt.

Maar wel zijn er enkele voorwaarden voor vloerverwarming onder de visgraatvloer. Team Maja heeft verstand van traditionele visgraatvloeren op vloerverwarming maar ook op vloerkoeling en kan je voorzien van deskundig advies.

Vloerverwarming en de visgraatvloer: een perfecte match

Hout werkt heel isolerend, maar het houdt de warmte van de vloerverwarming niet tegen. Dit komt omdat moderne vloerverwarmingssystemen voorzien zijn van een isolatie naar beneden toe. Zo kan de warmte niet ontsnappen.

Wel is het zo dat de vloer iets trager opwarmt. Maar eenmaal op temperatuur houdt parket de warmte juist wel weer erg goed vast. En dat betekent dat je de verwarming weer sneller uit kan schakelen en de vloer nog steeds warmte afgeeft. Daarmee is het ook nog eens heel duurzaam!

Waar rekening mee houden met vloerverwarming onder een visgraatvloer?

  • Temperatuur
    Hout is en blijft een natuurproduct dat krimpt of uitzet bij kou of warmte. Denk daarom bij vloerverwarming zeker aan de temperatuur. In de meeste gevallen is dat maximaal 28 °C
  • Keuze voor hoofd- of bijverwarming
    Kiest u voor vloerverwarming onder parket als hoofdverwarming? Dan betekent dat meer strekkende meters verwarmingsbuizen in de vloer. Vloerverwarming als hoofdverwarming kan alleen wanneer uw woning goed geïsoleerd is.
  • Opstookprotocol
    Voordat je optimaal kunt genieten van een warme vloer en dus nooit meer koude voeten in huis, is het belangrijk dat het parket aan de vloerverwarming gaat wennen. Gebruik daarvoor ons opstookprotocol

Vraag het Maja!

Het kiezen voor een nieuwe visgraatvloer en vloerverwarming is niet iets wat je elke dag doet. Kom gerust eens langs in onze woonwinkel te Drachten en we vertellen je graag meer. Niet in de buurt? Uiteraard zijn we ook telefonisch of via de e-mail te bereiken.

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs