fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen
74 klanten beoordeelden ons
met een gemiddelde van:
9.2
Jouw houten kasteelvloer blijft mooi met vloeronderhoud

Kasteelvloer onderhoud

kasteelvloer onderhoud

Het onderhoud aan jouw houten kasteelvloer is van groot belang om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden. Tevens zorgt goed onderhoud er ook voor dat jouw vloer minder snel zal slijten. Zelf kun je al veel doen om de vloer zo goed mogelijk te verzorgen. Maar een kasteelvloer vraagt om de zoveel jaar meer dan wekelijks onderhoud; een kleine- en grote onderhoudsbeurt. En daarbij helpen wij je graag. Bij de kleine onderhoudsbeurt wordt de vloer alleen opnieuw geölied, dit moet tenminste eens in 5 jaar gebeuren. Voor de grote onderhoudsbeurt wordt jouw vloer ook opnieuw geschuurd. Wil jij gebruik maken van één van onze onderhoudsbeurten of meer informatie of jouw kasteelvloer aan onderhoud toe is? Neem dan contact met ons op.

wekelijkse vloeronderhoud

Wekelijks vloeronderhoud

Vuil als zand werkt als schuurpapier voor jouw geliefde houten vloer. Haal dus regelmatig even de stofzuiger erbij om de vloer weer vuilvrij te maken. En dweil ook met enige regelmaat jouw houten vloer. Dit kan gewoon met handwarm water.

Beter is het echter om de vloer te reinigen met een middel speciaal geschikt voor geoliede vloeren. Wish fix van Osmo is een erg goed middel om je vloer langer mooi te houden. Dit product laat altijd een nieuw beschermlaagje achter op de houten vloer en geeft een erg mooi resultaat. Het product is speciaal aanbevolen voor vloeren die behandeld zijn met Osmo. Het product kan gebruikt worden op geoliede vloeren, maar ook op gelakt vloeren, laminaat, tegels en PVC. Het verfrist het oppervlak zonder deze te beschadigen. Bijzonder effectief voor de verwijdering van sappen, bier, wijn, koffie en andere dagelijkse vlekken.

kleine onderhoudsbeurt houten vloer

Kleine onderhoudsbeurt: de APK voor jouw kasteelvloer

Na ongeveer vijf jaar moet een houten kasteelvloer weer opnieuw in de olie worden gezet. Wij noemen dit de kleine APK voor houten vloeren. De vloer moet eerst gereinigd worden met een intensieve reiniger. Vervolgens rollen onze vakmensen (of jijzelf) er een nieuwe slijtlaag op. Deze olie dient 24 uur te drogen. Meestal kun je er de volgende dag weer op lopen en jouw meubelen terug plaatsen op zijn plek. Controleer ook of het vilt nog goed is.

In de foto wordt geen kasteelvloer weergegeven.

grote onderhoudsbeurt houten vloer

Grote onderhoudsbeurt: beschermlaag en andere kleur

Bij de grote onderhoudsbeurt word jouw kasteelvloer geschuurd en 2 keer behandeld in de gewenste beschermlaag. De vloer wordt volledig nagekeken en zonnodig hersteld. Vaak worden er bijvoorbeeld ook nieuwe plinten geplaatst. Het schuren van houten vloeren is professioneel werk.

Je kunt bij deze behandeling meestal ook weer een andere kleur kiezen. In onze showroom kun je verschillende kleuren komen bekijken.

In de foto wordt geen kasteelvloer weergegeven.

Laat jouw kasteelvloer bekijken en ontvang advies

Voor een goed advies kunnen wij vrijblijvend bij je langs komen om jouw kasteelvloer te bekijken. De vakman kan namelijk vertellen of jouw vloer in aanmerking komt voor renovatie. Het is erg belangrijk dat wij kunnen zien hoe jouw vloer er aan toe is. Op die manier ontvang je het juiste advies. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Trends & inspiratie

Op de hoogte blijven van trends, tips en acties?

0512-519041  Bel nu! Offerte