Gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.
Jouw eiken vloer blijft mooi met vloeronderhoud

Eiken vloer onderhoud

Heb jij een eiken vloer? Prachtig! Echter is het onderhoud van een eiken vloer van groot belang om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de vloer. Met goed en regelmatig onderhoud zorg je ervoor dat de vloer mooi blijft en minder snel zal slijten. Het onderhoud van een eiken vloer klinkt als een ontzettend grote klus, maar als je bepaalde dingen regelmatig doet ben je al goed op weg. Toch heeft een eiken vloer om de zoveel jaar, laten we zeggen drie tot vijf jaar, een kleine of een grote onderhoudsbeurt nodig. Wij van Woonboerderij Maja helpen je daar graag bij! Twijfel je of de vloer toe is aan onderhoud? Wij komen graag eens bij je langs om de vloer te bekijken. Neem vooral contact met ons op. Wij helpen je graag!

wekelijkse vloeronderhoud

Wekelijks vloeronderhoud als goede basis

Wekelijks vloeronderhoud wordt vaak onderschat, maar het is ontzettend belangrijk voor het behoud van de vloer. Vuil als zand werkt als een soort schuurpapier voor een eiken vloer. Om de vloer goed te onderhouden moet je regelmatig de vloer stofzuigen om het zand en ander vuil te verwijderen. Wekelijks stofzuigen is essentieel voor het onderhoud van jouw eiken vloer. Dweil de vloer liever niet te vaak. Als het toch tijd is om te dweilen, doe dit dan met handwarm water.

Er zijn ook een speciale middelen om de geoliede eiken vloeren te reinigen. Zo maken wij veel gebruik van de Rubio Monocoat technologie producten. Dit zijn olieproducten die werken op basis van moleculaire verbinding. Er zijn verschillende producten van Monocoat, namelijk een reiniger voor het verwijderen van vuil, een reiniger bij lichte slijtage, onderhoud bij slijtage en verschillende vlekkenreinigers. Deze producten zullen jouw geoliede eiken vloer weer laten stralen. Wish fix van Osmo is ook een erg goed middel die wij gebruiken voor het behoud van de vloer. Wish fix laat bij het gebruik een nieuw beschermlaagje achter op de eiken vloer en dit geeft direct een erg mooi resultaat. Beide producten kunnen worden gebruikt op geoliede eiken vloeren en maken de vloer weer mooi zonder deze te beschadigen.

Een kleine onderhoudsbuurt voor jouw eiken vloer

Elke drie tot vijf jaar is het verstandig om een eiken vloer opnieuw in de olie te zetten, afhankelijk van hoe er op geleefd wordt. Bij Woonboerderij Maja noemen we dit de kleine APK voor eiken vloeren. De vloer moet eerst worden gereinigd met een intensieve reiniger. Vervolgens rollen of poetsen onze specialisten er een nieuwe slijtlaag op. Dit kun je eventueel zelf ook doen. Deze olie dient minimaal 24 uur te drogen. Meestal kun je de volgende dag de meubelen weer terugplaatsen en over de vloer lopen.

grote onderhoudsbeurt houten vloer

Een grote onderhoudsbeurt voor optimaal resultaat

Bij een grote onderhoudsbeurt wordt de vloer echt goed onder handen genomen. De vloer wordt geschuurd en behandeld in de gewenste beschermlaag. Daarnaast wordt de vloer volledig nagekeken en indien nodig herstelt. Eventueel worden er nieuwe plinten geplaatst en je kunt, als je dat wilt, een andere kleur kiezen. Deze kleuren kun je in onze showroom bekijken!

Waarom jij kiest voor Woonboederij Maja

Jouw eiken vloer laten controleren en onderhouden door Woonboerderij Maja

Is jouw eiken vloer toe is aan een onderhoudsbeurt of twijfel je daarover? Maak dan meerdere foto’s van de vloer en neem die mee naar onze showroom of stuur de foto’s naar ons mailadres. Onze specialisten kunnen goed inschatten of jouw vloer een onderhoudsbeurt nodig heeft en of dit dan een kleine of een grote beurt moet zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of als je een afspraak wilt maken. Nieuwe houten vloer kopen? Kom vooral eens bij ons langs en ontdek ons uitgebreide assortiment.

Referenties

Traprenovatie PVC - Woonboerderij Maja

Traprenovatie Team Maja heeft hier een volledige traprenovatie uitgevoerd. De treden van deze trap zijn bekleed met pvc,

Lees verder
Friesland Houten Vloeren

Gerookte eiken houten vloer Een schitterend resultaat van een mooie samenwerking. Samen met onze stylist (Esther Bolt) hebben

Lees verder
Woninginrichting Drachten

PVC vloer beton look Een prachtig resultaat! Team Maja heeft bij mevrouw Jousma uit Drachten een schitterende beton

Lees verder