Vandaag bereikbaar tot 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Houten vloer schuren, waarom en hoe?

Houten vloer schuren

Houten vloer schuren en beschermlaag aanbrengen

Heb je thuis een vloer van echt hout? De houten vloer zorgt voor een aangename sfeer in de ruimte. Het natuurlijk materiaal is authentiek en leeft, dat zie je meteen terug in de prachtige, unieke tekeningen. Om te kunnen genieten van een authentieke vloer die na jaren nog als nieuw lijkt, is een onderhoudsbeurt op zijn tijd aan te raden. Het schuren van de houten vloer is daar onderdeel van. Lees in deze blog waarom het nodig is de houten vloer te schuren en hoe onze specialisten dat voor jou uitvoeren.

Redenen om de houten vloer te schuren

Iedere houten vloer is uniek van zichzelf. Dat heeft alles te maken met de authentieke kenmerken van het natuurlijk materiaal. Tekeningen en noesten zorgen ervoor dat geen plank hetzelfde is. De houten vloer geeft een warme uitstraling en brengt het interieur tot leven. Niet voor niets is het een populaire vloer die we in veel woningen mogen leggen. Daarnaast is de vloer populair vanwege de veelzijdigheid van het materiaal. In feite is de vloer in iedere gewenste kleur te krijgen. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld naar een donkere, rustieke kasteelvloer of wil je een visgraatvloer in een lichte kleur die zorgt voor een frisse uitstraling?

Ongeacht de keuze voor jouw favoriete vloer, het materiaal vraagt om een regelmatige behandeling. In huis wordt geleefd en dat heeft effect op het hout. Daar kun je niet omheen en dat is wat de vloer ook uniek maakt. Je ziet het dagelijks leven erin terug. Toch kunnen we het maar al te goed begrijpen dat je de vloer mooi en zoveel mogelijk vrij van krassen wilt houden. Dat doe je door de vloer goed te onderhouden, regelmatig te stofzuigen, schoon te houden en in de olie te zetten.

Authentieke vloer schuren

Hoe onze specialisten dit aanpakken

Een effectieve manier om de oorspronkelijke uitstraling terug te krijgen, is door de houten vloer te schuren. Dit vraagt om iets meer tijd en kennis. Daarom raden we je aan onze specialisten in te schakelen om deze onderhoudsbeurt uit te voeren. Het is een grote beurt waarbij de bovenste beschermlaag wordt verwijderd waarna we het hout nakijken en waar nodig herstellen.

We schuren de houten vloer met als doel eventuele beschadigingen te verwijderen en de vloer weer zo goed als nieuw te maken. Dat betekent dat we de vloer weer in zijn oorspronkelijke staat brengen, maar het geeft jou ook de mogelijkheid om voor een andere kleur te kiezen. Kom gerust naar onze showroom om de verschillende kleuropties te bekijken en neem eventueel een aantal stalen mee naar huis. Vaak worden er ook weer mooie nieuwe plinten geplaatst.

De houten vloer laten schuren door Woonboerderij Maja

Wil je een van onze specialisten uitnodigen om de houten vloer vakkundig te schuren? Voordat we overgaan op het schuren, bepalen we hoe de vloer eraan toe is en of een renovatie nodig is. Kom gerust langs in onze showroom en neem een paar duidelijke foto’s mee, dan kunnen wij beoordelen om wat voor hout het gaat en wat ongeveer de kosten zullen zijn. Is renovatie nodig, dan zorgen we er met onze kennis en ervaring voor dat de vloer in jouw woning weer als nieuw wordt en dat je er opnieuw jarenlang plezier van hebt.

Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. We staan je graag te woord met persoonlijk advies.

Deel onze blog op:

Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs