fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen
66 klanten beoordeelden ons
met een gemiddelde van:
9.2

Houten vloer oliën, waarom en hoe?

Vloeren onderhoud houten vloer olien

Superieure houtbescherming voor jouw houten vloer

Door intensief gebruik heeft hout verzorging nodig. Jouw vloer dient een beschermlaag te krijgen voordat er op geleefd wordt. Door jouw vloer te oliën behoudt het hout zijn natuurlijke uitstraling en is de vloer toch slijtvast en bestand tegen water en vervuiling.

Beschermen met olieproducten

Wij werken veelal met olieproducten. Dit om een natuurlijke uitstraling te behouden. Daarnaast is een groot voordeel van olie dat de vloer plaatselijk bij te werken is. Wij werken vooral met merken als Rubio Monocoat en/ of Omso olie.

Olie bepaalt kleur vloer

Olie is te verkrijgen in vele verschillende kleuren. De eiken houten vloer leent zich namelijk erg goed om in alle kleuren te behandelen. Het merk Monocoat heeft ca 40 kleuren in het assortiment. Prachtige tinten voor je interieur. Wij brengen de olie machinaal aan zodat deze goed in de poriën van het hout komen. Wanneer de vloer gelegd is door onze vakmannen of jezelf, is de vloer meteen gebruiksklaar.

2 componenten olie

Rubio Monocoat Oil Plus 2C is een houtolie van de nieuwste generatie die het hout kleurt en beschermt in 1 enkele laag dankzij de geavanceerde technologie van moleculaire binding. Daarbij is het eenvoudig in gebruik en onderhoud. Het bestaat uit deel A ( olie ) en deel B ( verharder ). Deze combinatie zorgt voor een snelle droging en doorharding. Een ultranatte uitstraling is het resultaat.

Vloer reinigen

Je kan de vloer dweilen met water of een middel speciaal middel geschikt voor geoliede vloeren. Een allesreiniger mag je nooit gebruiken. Dit slijt juist de beschermlaag van je vloer. Daarnaast is het verstandig om de slijtageplekken te onderhouden met de juiste producten. Refresh spray of een onderhoudswas/ olie.

Ouder bericht
«
Nieuwer bericht
»

Op de hoogte blijven van trends, tips en acties?

0512-519041  Bel nu! Offerte