fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen

Houten vloer oliën

Jouw houten vloer oliën optimaal beschermen

Door intensief gebruik heeft hout verzorging nodig. Jouw vloer dient een beschermlaag te krijgen voordat er op geleefd wordt. Door jouw vloer te oliën behoudt het hout zijn natuurlijke uitstraling en is de vloer toch slijtvast en bestand tegen water en vervuiling.

Beschermen met olieproducten>

Wij werken veelal met olieproducten. Dit om een natuurlijke uitstraling te behouden. Daarnaast is een groot voordeel van olie dat de vloer plaatselijk bij te werken is. De vloerolie wordt vooraf 2 keer behandeld.

Laag 1 bepaalt kleur vloer
De 1e laag bepaalt de kleur van de vloer. Hierin zit kleurpigment verwerkt. De eiken houten vloer leent zich erg goed om in alle kleuren te behandelen. Wij brengen de olie machinaal aan zodat deze goed in de poriën van het hout komen.

Laag 2 als slijtlaag
Vervolgens wordt er een transparante slijtlaag aangebracht. Dit kan een licht glanzende afwerking zijn. Ook kunt u kiezen voor de matte slijtlaag. Olie geeft de houten vloer een natuurlijke uitstraling, de nerfstructuur blijft goed zichtbaar en krasjes e.d. zijn minder zichtbaar op een geoliede vloer.

Gebruik Osmo olie
Woonboerderij Maja werkt met het product Blue Dolphin – Osmo. Deze olie geeft aan dat je vijf jaar lang onderhoudsvrij bent wat betreft het opnieuw behandelen van het hout. Je dient uw vloer te reinigen met wisch fix van osmo. Dit reinigingsmiddel laat nl altijd een kleine beschermlaag achter om de levensduur van de aangebrachte olie te verlengen. Een zeer onderhoudsvriendelijk product.

Lees meer over:
Vloeronderhoud
Lakken van de houten vloer
Afwerking

Trends & inspiratie

Op de hoogte blijven van trends, tips en acties?

 Bel nu! Offerte