De houten vloer als basis van jouw interieur > Woonboerderij Maja
Nog gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

De houten vloer als basis van jouw interieur

houten vloer als basis van jouw interieur

Het interieur richt je in naar de stijl die bij jou past. Op die manier creëer je een plek waar je je thuis voelt en waar je optimaal kunt ontspannen. Ben je bezig jouw huis een make over te geven en wil je een mooie basis neerzetten waarop je de rest van de inrichting kunt voortzetten? Voor deze basis is het belangrijk vast te stellen welke kleuren in het interieur terugkomen en wat voor vloer je wilt leggen.

Kies je voor een houten vloer die past bij jouw woonstijl, dan creëer je een natuurlijke basis. Graag nemen we je in deze blog mee door een aantal woonstijlen en kijken we hoe de houten vloer daarin tot zijn recht komt.

Basic & licht

houten vloer basic en licht

Hou je van lichte kleuren, frisse wit- en grijstinten en natuurlijke materialen als hout en linnen? Een basic woonstijl met een neutrale basis is een woonstijl waar je je in thuis voelt. Rustige elementen, een aantal mooie accessoires die de aandacht vragen en een fijne samenhang van lichte kleuren in dezelfde tinten maken van je woonkamer een rustgevend oord. Felle accenten en herhalende dessins en patronen worden vermeden.

In dit basic en lichte interieur waar je een sfeervol geheel van wilt maken, kun je kiezen voor een authentieke lichte eikenhouten vloer die met zijn tinten prachtig opgenomen wordt in de rest van de ruimte. Wil je de rust in de ruimte behouden, dan is een kasteelvloer met rechte planken heel geschikt.

Vintage & retro

houten vloer vintage en retro

Heel anders dan een lichte basic interieur is een woning waarbij je het gevoel krijgt in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw te zijn beland. Stijlvolle retro spullen die in die tijd veelvuldig gebruikt werden, grafische patronen, ronde vormen en warme tinten zijn kenmerkend voor een vintage woonstijl. Materialen als hout, leer en glas zie je vaak terug in de meubelen.

Als basis voor deze sfeervolle stijl past een mooie houten vloer met een warme kleur. Denk aan een bruine tint die zelfs een beetje richting het oranje kan gaan. Kies je voor een rechte vloer, dat zal prachtig staan. Wat ook heel goed past bij de speelse kenmerken van deze stijl is een visgraatvloer of een Hongaarse punt die de beweeglijkheid in het interieur versterken.

Modern & design

houten vloer modern design

Waan je je graag in luxe en design waarbij je je woning inricht met neutrale kleuren, strakke elementen en unieke kunstobjecten? Af en toe een opvallend accent dat de aandacht trekt, meer heb je niet nodig. Door je woning minimaal in te richten, gebruik te maken van ton sur ton tinten die soms onderbroken worden door een felle kleur en materialen als beton en plastic met elkaar te combineren, creëer je een unieke, moderne woonstijl.

Je zou denken dat een strakke betonvloer als basis voor deze inrichting kan dienen en dat zullen we niet ontkennen. We willen alleen vooral benadrukken dat ook een houten vloer prachtig gecombineerd kan worden met de strakke elementen van een design woonstijl. Kies bijvoorbeeld voor een mooie strakke houten vloer in een witte of grijze uitvoering. Het strakke ontwerp past perfect bij de minimalistische uitstraling en tegelijk brengt het natuurlijk hout de sfeer in het interieur in balans.

Klassiek & donker

houten vloer klassiek en donker

Tot slot een woonstijl die op zijn eigen manier zorgt voor een comfortabel en knus gevoel. De klassieke woonstijl waarin donkere elementen en zachte materialen als velours de basis vormgeven. Donkere muren en meubels, een replica van een klassiek kunstwerk aan de muur en ornamenten die de wanden en het plafond sieren. Door deze elementen samen te brengen, word je als het ware omarmd door een warm en sfeervol interieur. Verschillende lichtbronnen als een authentieke kroonluchter, kaarsen of misschien een open haard maken het interieur af.

Een klassieke woonstijl wordt veelal gekenmerkt door het gebruik van donkere kleuren. Op de muren, in het meubilair en op de vloer. Wil je echt een statement maken met jouw klassieke interieur, dan kun je kiezen voor een prachtige zwarte houten vloer. Een diepdonkere vloer brengt de ruimte bij elkaar en zorgt voor een knusse sfeer. Het vraagt misschien wat durf om voor een zwarte vloer te kiezen, maar het zal zeker het gewenste effect creëren.

De houten vloer van Woonboerderij Maja die past in jouw woonstijl

Gaat een van bovenstaande woonstijlen de inrichting van jouw woning bepalen en ben je al aan het rondzoeken naar meubels en accessoires die hierbij passen? Voor de basis van het interieur heten we je graag welkom bij Woonboerderij Maja. We hebben tal van houten vloeren die een prachtige basis zullen vormen van het interieur. De veelzijdigheid van ons aanbod maakt dat we voor iedere woonstijl een perfecte houten vloer hebben. Kom gerust langs in onze showroom om ze in het echt te bekijken.

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Nieuwste blogs

Alle berichten

Gerelateerde blogs