Vandaag bereikbaar tot 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

3 Prachtige houten vloeren voorbeelden

3 prachtige houten vloeren voorbeelden

Drie prachtige voorbeelden van Maja’s houten vloeren

Vind je het langzamerhand tijd voor een verandering in het interieur en wil je om te beginnen de vloer aanpakken? Welke keuze maak jij voor de vloer die de basis vormt van de ruimte? Terwijl je op social media en in woontijdschriften zoekt naar inspiratie voor je nieuwe vloer en de rest van het interieur, wordt je moodboard voller en voller. Wordt daaruit steeds duidelijker dat de voorkeur voor de vloer uitgaat naar een mooie houten uitvoering? Zoek dan niet verder, maar laat je inspireren door de prachtige voorbeelden van houten vloeren die in deze blog aan de orde komen.

Want om je te helpen in je keuze voor een  mooie vloer, vertellen we je over drie woningen die wij hebben mogen voorzien van een prachtige houten vloer. Terwijl je probeert te onderzoeken welke vloer het best in jouw woning past en wat de vloer voor effect heeft op de sfeer, behandelen we drie prachtige voorbeelden van houten vloeren die jou inspireren in je keuze.

Een mooie brede houten vloer in Ureterp

De eerste vloer die we in deze blog willen uitlichten, is een prachtige houten vloer die in Ureterp een plek heeft gekregen. De planken hebben een breedte van 26 centimeter, waardoor ze echt indruk maken. De houten vloer is recht gelegd en benadrukt de lengte van de woonkamer. Sterker nog, ze zijn in de lengte richting de tuin gelegd, waardoor de woonkamer door de openslaande deuren naar buiten lijkt te worden verlengd.

Het oppervlak van deze houten vloer is bewerkt doordat de planken zijn gerookt. Het hout wordt donkerder en de nerven worden beter zichtbaar, met als gevolg dat de houten vloer een diepere en krachtigere uitstraling krijgt. Je ziet een prachtig en robuust reliëf in de plank, die maakt dat de vloer echt gaat leven. Datzelfde geldt voor de uitstraling van de noesten die deels gevuld zijn en kleine scheurtjes in het hout zichtbaar maken.

houten vloer voorbeeld Ureterp

Een prachtige voorbeeld van een houten vloer die niet alleen door de kleur en bewerking een plaatje is, maar dankzij het legpatroon ook de ruimte optisch langer maakt. Bovendien is de vloer voorzien van vloerverwarming en -koeling, waar de houten planken tegen bestand zijn. Dus terwijl de bewoner geniet van een prachtige sfeer die met de vloer wordt gerealiseerd, heeft hij tegelijk profijt van de vloerverwarming die zeker in de winter voor extra comfort zorgt.

Een luxe uitvoering van de visgraatvloer in Eesveen

Op een adres in Eesveen hebben we een klant geholpen met een visgraatvloer. En wel een parel van een visgraatvloer. Deze bestaat uit natuurlijk eikenhout en heeft een afmeting van 16 bij 80 centimeter. Dit is een iets grotere plank die ook wel wordt aangeduid als de walvisgraatvloer. Dit prachtige voorbeeld van de houten vloer zorgt voor een speels effect in de ruimte en past in zowel een modern als een klassiek interieur. Rondom de visgraatvloer is een band gelegd die de luxe omhoog haalt. En doordat de prachtige vloer wordt omlijst door zwarte plinten van 12 centimeter hoog en gecombineerd met zwarte kozijnen, komt die luxe uitstraling nog sterker naar voren.

Visgraatvloer voorbeeld Eesveen

De houten vloeren in ons assortiment worden verdeeld in diverse sorteringen. Deze sorteringen duiden het aantal noesten in het hout aan. De visgraatvloer die we in Eesveen hebben gelegd, valt onder de AB sortering, een uitvoering met duidelijk zichtbare noesten. Door de onregelmatigheid in de noesten, krijgt de houten vloer een levendige karakter die prachtig tot zijn recht komt in de ruimte.

Een robuuste houten vloer in Sneek

Het derde en laatste voorbeeld van de prachtige houten vloer ligt in Sneek. In deze lichte ruimte heeft de recht gelegde houten vloer een mooie plek gekregen. Ook hier weer een plankbreedte van 26 centimeter die de sfeer in de ruimte bepaalt. De vloer heeft een levendige en rustieke uitstraling die zorgt voor een sfeervolle basis in huis. In het hout zitten open scheurtjes. Dat is niet een nadeel, want het zorgt juist voor dat prachtige doorleefde uiterlijk dat de houten vloer zo uniek maakt. De vloer is een echte blikvanger die alle ogen naar zich toetrekt.

robuuste houten vloer voorbeeld Sneek

Waar een echt houten vloer altijd wordt behandeld met olie, zou je op het oog zeggen dat dat bij deze vloer niet het geval is. De planken van de houten vloer zijn dubbel gerookt, waardoor de houtkleur erg natuurlijk blijft en de nerven sterker naar voren komen. De houten vloer is met een invisible oil behandeld, waardoor de natuurlijke eikenhouten kleur behouden blijft.

Laat je inspireren voor een prachtig houten vloer bij Woonboerderij Maja

We zijn erg trots op de vloeren die we in vele woningen hebben mogen leggen. En de blije reacties van onze klanten zijn een kers op de taart. Daarom laten we graag deze prachtige voorbeelden van houten vloeren aan je zien, zodat jij erachter komt welke vloer het best in jouw woning past. Wat doen de verschillende legpatronen met de ruimte en welke bewerking heeft je voorkeur? Ben je geïnspireerd geraakt door een van deze prachtige uitvoeringen en wil je ook een houten vloer in jouw woonkamer? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, dan helpen wij je met de metamorfose van je interieur waarin de nieuwe houten vloer de basis vormt.

Bekijk hier al onze houten vloeren

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs