Vandaag bereikbaar tot 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Wat is een multiplank?

wat is een multiplank

Een multiplank, wat is het?

Wat is nu eigenlijk een multiplank? Een multiplank is een andere benaming voor lamelparket. Je hebt veel verschillende termen voor deze vloeren: multiplanken of multivloeren, duo planken of duo vloeren, combi planken.

Multiplanken zijn samengestelde houten vloeren, bestaande uit een toplaag van de gewenste houtsoort met een berken multiplex plank als onderlaag. Dit brengt vele voordelen met zich mee.

Voordelen van een multiplank:

  • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling
  • Werking van het hout is geminimaliseerd
  • Zeer stabiele plank
  • Vloerdelen kunnen zowel verlijmd als zwevend gelegd worden
  • Voordeliger dan massief hout

Maja werkt alleen met de beste kwaliteit multiplank. Hierin zit namelijk veel verschil. Je hebt bijvoorbeeld ook lamelparket bestaande uit een toplaag van eikenhout met een vurenhouten onderlaag. Deze zijn niet geschikt voor vloerverwarming en minder stabiel.

Opbouw van de multiplank

De opbouw met het berkenhout zorgt er voor dat er minder snel deukjes in de vloer komen, het berkenhout is harder dan het vurenhout. De berkenhouten onderlaag bestaat uit meerdere lagen. Deze lagen zijn allemaal kruislings aan elkaar verlijmd. Hierdoor wordt de werking van het hout geminimaliseerd. Het hout trekt ieder zijn eigen kant op.

Verwar lamelparket niet met een laminaatvloer! Het is absoluut geen laminaat maar een echte houten vloer, iedere plank is anders en dus uniek.

Klik op onderstaande knop om ons multiplank assortiment te bekijken en vraag gerust een vrijblijvende offerte voor jouw gewenste multiplank aan.

Bekijk ons multiplank assortiment

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs