Gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

De chique uitstraling van een Hongaarse punt

Chique uitstraling met een Hongaarse punt

De Hongaarse punt: een chique uitstraling

Een luxueus interieur met warme kleuren op de muur, design meubels en artistieke accessoires, daar voel jij je helemaal in thuis. Het kan niet chique genoeg en je maakt er keer op keer een sport van om je wooninrichting nog meer elegantie en sfeer te geven. Ben jij liefhebber van een moderne en luxe woonstijl, dan zal je de schoonheid van de Hongaarse punt absoluut waarderen. Dit patroon is een perfecte basis in een chique interieur. Maar ook in een woning met een klassieke, vintage of industriële stijl komt deze vloer prachtig tot zijn recht.

Laat je in deze blog inspireren door het unieke patroon van de Hongaarse punt. Deze vloer kan je op verschillende manieren leggen om het gewenste effect in het interieur te creëren. Bovendien heeft de keuze voor de kleur van de vloer een groot effect op de sfeer in de ruimte.

Gelegd in 45 of 60 graden

De Hongaarse punt heeft veel weg van de populaire houten visgraatvloer. Het zigzagpatroon van de visgraatvloer brengt sfeer in huis door het speelse effect dat ontstaat. Verschil met de Hongaarse punt is onder andere zichtbaar in de verbinding tussen de planken. Waar de visgraatvloer in elleboogverband wordt gelegd, worden de planken bij de Hongaarse punt schuin afgesneden. De schuine zijden worden vervolgens tegen elkaar gelegd.

Dat kan op twee manieren. Je kan kiezen voor een Hongaarse punt waarvan de planken onder een hoek van 45 graden worden afgesneden. Het V-vormig patroon van de vloer kan ook minder scherp gelegd worden door de planken onder een hoek van 60 graden af te snijden. De laatste optie zorgt voor een iets rustiger en optisch breder effect in de ruimte.

Hongaarse punt 45 of 60

Strak of bruut gelegd

De manier waarop de vloer gelegd wordt, heeft vanzelfsprekend invloed op de uitstraling van de ruimte. Kies je ervoor de Hongaarse punt strak te leggen met minimale ruimte tussen de planken, dan resulteert dat in een prachtige vloer die perfect in een moderne woning past. Doordat de vloer nagenoeg naadloos wordt gelegd, creëer je een minimalistisch effect waarin het patroon van de Hongaarse punt subtiel en prachtig uitkomt.

Je kan er ook voor kiezen de Hongaarse punt bruut te leggen. In dit geval bevatten de houten vloerdelen meer structuur. Perfect om een karakteristiek en stoer uiterlijk te creëren. Dit wordt bovendien versterkt wanneer je een kleine groef tussen de planken zichtbaar laat.

Diverse houttinten

Dan de keuze voor de kleur. Ook deze is bepalend voor de sfeer die je wilt bereiken. Houd je van lichte kleuren die je terug laat komen op de muren en in je meubilair? Een lichte eiken vloer heeft een heel verfrissend en verruimend effect dat daar prachtig bij past. Ben je meer van donkere tinten in een klassieke stijl of met een knusse uitwerking? Waarom zou je dan niet kiezen voor een gewaagde donkere vloer? In een Hongaarse punt heeft dat een verrassend en uniek effect.

Hongaarse punt stijlvol

Bij je keuze voor een Hongaarse punt kan je tot slot de houten vloerdelen laten bewerken. Naar wens passen we bij Woonboerderij Maja diverse bewerkingstechnieken toe die het authentieke karakter van het natuurlijk hout naar boven brengen. De vloer komt echt tot leven en de noesten en kleuren die bij het hout horen, worden nog beter zichtbaar.

De Hongaarse punt gelegd door Woonboerderij Maja

Ben jij weg van het prachtige patroon van de Hongaarse punt die absoluut in jouw interieur moet komen? Strak gelegd of juist met structuur, in een lichte of donkere uitvoering en onder een hoek van 45 of 60 graden. Maak de keuzes die het best passen bij jouw stijl. Van klassiek tot modern, luxe of minimalistisch en van landelijk tot industrieel, de Hongaarse punt is in elk interieur een absolute blikvanger.

Meer weten over de Hongaarse punt en de uitvoeringen die je bij ons vindt? Kom eens langs in onze showroom of neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie en advies. Wie weet dat de Hongaarse punt jouw nieuwe favoriet wordt.

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs