Gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Vloertrends 2023

De belangrijkste vloertrends van 2023

De eerste maand van 2023 zit er inmiddels op en waar het lijkt dat de feestdagen al ver achter ons liggen, kijken we uit naar een jaar vol verrassingen. Ook op het gebied van de nieuwste vloertrends zit 2023 vol met mooie items die we je zeker niet willen onthouden. Ontdek in deze blog wat de nieuwste vloertrends zijn waarmee je de basis in een sfeervol interieur legt.

Een fraaie spaghetti visgraatvloer

We zijn bekend met de prachtige visgraatvloer die een speels karakter heeft in het interieur. In diverse uitvoeringen is de eikenhouten visgraatvloer bij ons te verkrijgen. De vloerdelen in standaardafmetingen vormen samen een prachtige vloer waar je niet op uitgekeken raakt. Een vloertrend die we in 2023 meer zien terugkomen, is een visgraatpatroon waarvan de verhoudingen van de vloerdelen afwijken. De vloerdelen zijn 4 bij 90 cm. Je kunt dus nagaan dat deze in verhouding extra lang en dun zijn. Met deze vloerdelen ontstaat een prachtige vloer met een zogenoemde spaghetti visgraatpatroon en een superluxe sfeer.

Vloertrends 2023 Spaghetti visgraat

Warme en natuurlijke tinten

Meer en meer willen we de natuur in huis halen. Over het algemeen zijn we dan ook weg van natuurlijke kleuren en materialen. In de eerste plaats vanwege de duurzaamheid, maar ook omdat de natuur een rustgevende invloed op ons heeft. In de winkel zien we steeds meer dat klanten interesse tonen in onze donkere houten vloer, juist omdat deze uitvoering zo’n natuurlijke uitstraling heeft. Een prachtige bruine vloer zorgt voor een warme sfeer in huis en brengt tegelijk de natuur van buiten naar binnen. Niet voor niets een onmisbare vloertrend die in 2023 veelvuldig terugkomt.

Natuurlijke tinten vloertrend 2023

De tijdloze Hongaarse punt

Dit bijzondere patroon is en blijft een favoriet onder onze klanten. We zien een groeiende interesse in de Hongaarse punt en dat verbaast ons niet. Het zigzagpatroon van de Hongaarse punt wijkt iets af van de bekende visgraatvloer doordat de planken schuin zijn afgesneden. Hierdoor ontstaat er een heel mooie vloer die voor een chique uitstraling in huis zorgt. Het patroon is veelzijdig en komt prachtig tot zijn recht in zowel een moderne inrichting als in een ouder huis met karakter. Zeker een prominente vloertrend in 2023.

Hongaarse punt 2023

Mooie vloerkleed op de houten vloer

Een prachtige houten vloer met een recht gelegd of visgraatpatroon zorgt voor een warme basis in het interieur. Zeker als je de vloer door de hele ruimte legt, ontstaat er één geheel waarbij de vloer bepalend is voor de sfeer. Je kunt de vloer een extra touch geven met de volgende vloertrend van 2023. Leg een royale vloerkleed in de zithoek of onder de eettafel. Hierdoor creëer je diverse knusse hoeken in huis. Kies voor een vloerkleed dat mooi aansluit op de uitstraling van de houten vloer, zodat je een mooi geheel krijgt. Het voelt aangenaam aan terwijl je met je blote voeten eroverheen gaat en een voordeel is dat je het kleed gemakkelijk verplaatst als het tijd is voor een frisse wind door het interieur.

De vloertrends van 2023 volg je met Woonboerderij Maja

Bij Woonboerderij Maja laten we ons graag inspireren door de vloertrends van 2023 die we vervolgens aan jou doorspelen. We zijn altijd op de hoogte van de laatste trends op het gebied van (houten) vloeren, zodat we je optimaal kunnen helpen in jouw keuzes. Je bent dan ook van harte welkom in onze showroom om meer van deze trends te zien. Of neem telefonisch contact met ons op om je persoonlijk te laten adviseren.

Bekijk hier al onze houten vloeren

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs