Vandaag bereikbaar tot 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Parket op vloerverwarming, waar op letten?

parket op vloerverwarming

Vloerverwarming en parket, het kan!

Bij het kiezen van een nieuwe parketvloer gaan veel mensen meteen voor vloerverwarming. Het is niet alleen een hele comfortabele manier van je huis verwarmen, maar ook is het een stuk gezonder dan radiatoren. Dit komt omdat de luchtvochtigheid beter gereguleerd wordt en er ook minder stof vrij komt.

Maar wel zijn er enkele voorwaarden voor vloerverwarming onder parket. Team Maja heeft verstand van traditioneel parket op vloerverwarming maar ook op vloerkoeling en kan je voorzien van deskundig advies.

Vloerverwarming en parket: een perfecte match

Hout werkt heel isolerend, maar het houdt de warmte van de vloerverwarming niet tegen. Dit komt omdat moderne vloerverwarmingssystemen voorzien zijn van een isolatie naar beneden toe. Zo kan de warmte niet ontsnappen.

Wel is het zo dat de vloer iets trager opwarmt. Maar eenmaal op temperatuur houdt parket de warmte juist wel weer erg goed vast. En dat betekent dat je de verwarming weer sneller uit kan schakelen en de vloer nog steeds warmte afgeeft. Daarmee is het ook nog eens heel duurzaam!

Waar rekening mee houden met vloerverwarming onder parket?

  • Temperatuur
    Hout – en dus parket – is en blijft een natuurproduct dat krimpt of uitzet bij kou of warmte. Denk daarom bij vloerverwarming zeker aan de temperatuur. In de meeste gevallen is dat maximaal 28 °C
  • Keuze voor hoofd- of bijverwarming
    Kies je voor vloerverwarming onder parket als hoofdverwarming? Dan betekent dat meer strekkende meters verwarmingsbuizen in de vloer. Vloerverwarming als hoofdverwarming kan alleen wanneer jouw woning goed geïsoleerd is.
  • Opstookprotocol
    Voordat je optimaal kan genieten van een warme vloer en dus nooit meer koude voeten in huis, is het belangrijk dat het parket aan de vloerverwarming gaat wennen. Gebruik daarvoor ons opstookprotocol

Andere vloeren op vloerverwarming

Natuurlijk kan vloerverwarming ook perfect onder andere vloerbedekking, zoals:

Vraag het Maja!

Het kiezen voor een nieuwe parketvloer en vloerverwarming is niet iets wat je elke dag doet. Kom gerust eens langs in onze woonwinkel te Drachten en we vertellen je graag meer. Niet in de buurt? Uiteraard zijn we ook telefonisch of via de e-mail te bereiken.

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs