Vloerverwarming laminaat

Vloerverwarming laminaat verhoogt woonklimaatMet vloerverwarming zegt u vaarwel tegen koude voeten en verwelkomt u de verhoging van comfort in uw huis. Vloerverwarming kan ook prima onder onze laminaat vloeren. Let daar alleen wel even op een paar belangrijke zaken als isolatie, type ondervloer en de dat de temperatuur van de verwarming.

Bij Woonboerderij Maja kunt u altijd terecht voor advies over vloerverwarming. We komen ook graag bij u om de verwarming onder uw vloer te installeren.

Waar op te letten bij vloerverwarming onder laminaat?

  • Houdt rekening met de werking van de vloer. Hout zet uit of krimpt wanneer de temperatuur omhoog of omlaag gaat. Laat de vloerverwarming dan ook nooit te heet worden.
  • Zorg voor een goede, warmte doorlatende en isolerende ondervloer. Een voorbeeld daarvan is Heat-Foil.
  • Ga er van uit dat de maximale watertemperatuur van de vloerverwarming maximaal 28 °C mag zijn.
  • Meteen beginnen met lekker stoken nadat de verwarming is geplaatst, is geen optie. Laat het laminaat en de vloerverwarming even aan elkaar wennen door gebruik te maken van ons opstookprotocol.

Vloerverwarming laminaat: fijn voor mens en huisdier

Hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een hele fijne manier om uw huis te verwarmen. Een hele duurzame manier ook nog. Alleen werkt het onder laminaat het beste als bijverwarming. Dit komt omdat hout – en dus ook laminaat – de eigenschap heeft zeer isolerend te zijn. Het duurt even voordat de warmte de bovenlaag van de vloer heeft bereikt.

Andere vloeren op vloerverwarming

Natuurlijk kan vloerverwarming ook perfect onder andere vloerbedekking als:

Advies over vloerverwarming in combinatie met laminaat

Advies nodig? Bel of mail ons dan gerust. We helpen u uiteraard graag met antwoorden op uw vragen. Kijk ondertussen ook eens bij onze laminaat vloeren.

Trends & inspiratie
Eiken visgraatGebrand geloogd wit naturelgeborsteld naturel geoliedgebrand geloogd wit naturelversailles cassettehongaars punt naturel
Op de hoogte blijven van de nieuwste acties?