Wat is het verschil tussen Vinyl en PVC vloeren > Maja
Nog gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Wat is het verschil tussen Vinyl en PVC vloeren

verschil tussen vinyl pvc vloeren

Verschil tussen vinyl en pvc vloeren

Vinyl en PVC hebben veel overeenkomsten. We merken dat veel mensen deze twee nog wel eens door elkaar halen. Begrijpelijk. Het zijn beide vlakke vloeren, beide gemaakt van kunststof en beide zijn ze vochtbestendig. Toch zijn er ook wel echte verschillen te noemen tussen vinyl en PVC.

Van de genoemde twee kun je bij ons alleen een PVC vloer uitkiezen. Met PVC haal je overigens wel een kwalitatief net iets betere vloer in huis dan vinyl. Wat is het verschil tussen vinyl en PVC vloeren? Wij hebben het overzichtelijk gemaakt voor jou.

De verschillen en overeenkomsten tussen vinyl en PVC

Hieronder bespreken we een aantal verschillen en overeenkomsten tussen pvc en vinyl als het gaat om o.a contactgeluiden en vloerwarming.

Materiaal

Kunststof
Beide vloeren bestaan voornamelijk uit kunststof. Maar met de huidige dessins heeft het veel van hout, ook qua gevoel.

Meerdere lagen
Zowel vinyl als pvc bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag is de beschermlaag. Hoe goed de beschermlaag van beide vloer is, is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de algehele vloer. PVC staat wel bekend om zijn sterk beschermende PU-toplaag (polyurethaan). Vinyl kan vaak iets zachter zijn, waardoor er ook sneller afdrukken van jouw meubels in staan.

Montage

Vinyl en pvc wordt vaak verlijmd gelegd. Het is best een lastige klus, welke we je graag uit handen nemen. Bij beide vloeren is het erg belangrijk dat de ondervloer volledig glad is. Elke oneffenheid is anders meteen zichtbaar wanneer de vloer eenmaal op zijn plaats ligt. Dat komt omdat de vloer erg dun is, slechts enkele millimeters.

Beide vloeren kunnen overigens ook zwevend gelegd worden. Zo hebben wij zelf ook click pvc waar je voor kunt kiezen. Deze wordt zwevend gelegd met een speciaal geschikte ondervloer die zorgt voor stabiliteit. Deze is snel en eenvoudig te leggen. Maar ook nu is het noodzakelijk dat de ondergrond glad is.

Geluidsverschil

Woon je in een flat met onderburen? Deze wil je dan niet storen met contactgeluiden. PVC is in dat geval zeker perfect, aangezien dit materiaal fluisterstil is, mits het verlijmd gelegd is. Maar ook vinyl werkt geluiddempend wanneer je dit direct verlijmd op de ondervloer.

Onderhoud en vochtbestendigheid

Qua onderhoud zijn ze beide gelijk: even de stofzuiger erbij, regelmatig dweilen en de vloer is weer voelbaar en zichtbaar schoon.

Zowel pvc als vinyl zijn erg vochtbestendig. Per ongeluk een glas water omgestoten? Of een emmer water? Dat maakt voor de vloer niet veel uit. Gewoon even een doekje of een dweil erbij en er niks aan de hand. De vochtbestendige eigenschappen van beide vloeren maakt dat je ze ook erg goed in natte ruimtes kunt leggen. De badkamer bijvoorbeeld of de keuken.

Vloerverwarming

Vinyl voelt van nature warmer aan dan PVC of elke andere vloer. De verschillende lagen van vinyl vormen samen een goed isolerende werking. Vloerverwarming kan ook, maar dan moet je wel letten op de dikte van de vinylvloer. Want dat bepaalt hoe goed je de verwarming voelt.

PVC en vloerverwarming gaan altijd goed samen, vooral wanneer je voor de gelijmde vloer kiest.

Persoonlijk en deskundig advies

Voor de beste impressie van onze PVC vloeren kun je het beste een bezoek aan onze showroom plannen. Team Maja voorziet jou graag van persoonlijk en deskundig advies. Door het ruime assortiment zit er vast iets voor je tussen.

Deel onze blog op:

Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Nieuwste blogs

Alle berichten

Gerelateerde blogs