Gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Woning verduurzamen, hoe doe je dat?

woning verduurzamen

Hoe verduurzaam ik mijn woning?

Duurzaamheid, een veelbesproken item dat in ons dagelijks leven een steeds grotere rol gaat spelen. Van voeding en consumeren tot vervoer en wonen, binnen elk facet van ons leven worden we geconfronteerd door nieuwsupdates of gebeurtenissen die ons eraan herinneren dat we duurzamer moeten leven. Gelukkig is dat goed toe te passen en kunnen we op het gebied van wonen al veel stappen zetten. In deze blog het antwoord op de vraag hoe je je woning kan verduurzamen. En dan specifiek hoe je dat kan doen met de keuze voor je vloer.

Je vloer goed isoleren

Een belangrijke eerste stap in het verduurzamen van je woning is te zorgen voor goede vloerisolatie. Door de vloer te isoleren, beperk je het verlies van energie en warmte. Dat is niet alleen voordeliger voor je portemonnee, het rendement is veel hoger waardoor spaarzame energie niet verloren gaat. Je benut alle energie die de woning warm houdt en bent dus duurzamer uit. Om de onderkant van de vloer te bereiken en vloerisolatie aan te brengen, moet er een kruipruimte onder de vloer bevinden. Heb je eenmaal je weg gevonden onder de vloer, houd dan rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Wil je isolatiemateriaal kopen, investeer dan in een hoge isolatiewaarde. Die is misschien iets duurder, maar levert wel een hoger rendement op
  • Laat het isolatiemateriaal goed aansluiten en voorkom kieren
  • De ventilatiegaten in de kruipruimte moeten wel open blijven
  • Voor de verduurzaming van je woning is vloerisolatie belangrijk. Maar vergeet ook niet je spouwmuren te isoleren en je vensters te vernieuwen

Woning verduurzamen met vloerverwarming

Vloerverwarming

Wanneer het najaar aanbreekt en je merkt hoe de buitentemperatuur daalt, is het heerlijk om de warmte van de vloerverwarming onder je te voelen. De warmte verspreidt zich gelijkmatig door de hele ruimte waardoor iedere hoek van de kamer aangenaam aanvoelt.

Wil je je woning verduurzamen, dan is vloerverwarming een goede oplossing. Zeker in combinatie met een geschikte houten vloer en ondervloer zorgt de vloerverwarming voor een optimale regulatie van de temperatuur en voor minimaal warmteverlies.

Duurzame vloersoorten

Het verduurzamen van je woning zit ‘m niet alleen in het beperken van energieverbruik, ook de keuze van je vloer is van invloed. Kijk bij je keuze naar de herkomst, bewerking en levensduur om te kunnen bepalen hoe duurzaam de vloer is. Is de vloer gemaakt van een natuurlijk materiaal als eikenhout en heeft die tijdens de productie weinig bewerkingen ondergaan, dan is de vloer duurzamer dan zijn soortgenoot die gemaakt is van pvc. Daarnaast heeft de eikenhouten vloer een lange levensduur en hoeft niet op korte termijn vervangen te worden.

Woning verduurzamen met eikenhouten vloer

Onze samenwerkingen met diverse installateurs

Voor het verduurzamen van je woning en het kiezen van een vloer die daarvoor geschikt is, ben je bij Woonboerderij Maja op de goede plek. Niet alleen omdat wij prachtige vloeren in ons assortiment hebben die bijdragen aan duurzaamheid. Ook omdat we samenwerken met installateurs die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van onder andere vloerverwarming en vloerisolatie. Vanuit één centraal punt kan je bij ons de verduurzaming van je woning door middel van de vloer realiseren. Wij zijn het aanspreekpunt en geven je vakkundig advies over de mogelijkheden, we onderhouden actief contact met de betrokken partijen en nemen een uitvoerende rol op ons. Zo hoef jij niet naar verschillende adressen om een duurzame vloer met toebehoren te regelen.

Je woning verduurzamen met Woonboerderij Maja

Het verduurzamen van je woning brengt allerlei voordelen met zich mee. Om te beginnen heb je lagere energiekosten en draag je bij aan een duurzamer milieu. Daarnaast verhoog je je eigen woongenot door een prachtige vloer uit te kiezen die bij de stijl van je interieur past en door de aangename werking van de vloerisolatie en -verwarming.

Kunnen wij jou helpen met dit duurzame project, zodat je je huis nog beter kan isoleren en verduurzamen? Bekijk ons rijke aanbod aan prachtige vloeren en bepaal welke vloer in jouw woning hoort. We hebben authentieke en duurzame vloeren die bovendien geschikt zijn voor vloerverwarming. Meer weten over de mogelijkheden om je woning met een vloer te verduurzamen? Neem gerust contact met ons op.

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Gerelateerde blogs