Welke houten vloer past bij mijn woonstijl? > Woonboerderij Maja
Nog gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Welke houten vloer past bij mijn woonstijl?

welke houten vloer past bij mijn woonstijl

7 Woonstijlen in combinatie met houten vloeren

De vloer is een essentieel onderdeel van het interieur. Ben je bezig met het inrichten van jouw huis en heb je een bepaalde stijl die je daarin wilt doorvoeren? Dan is het belangrijk om de keuze voor je nieuwe houten vloer daarin mee te nemen. Maar hoe weet je welke houten vloer past bij jouw woonstijl?

In deze blog kom je erachter welke woonstijlen er zijn en welke vloer daar echt in thuishoort. Heb je een specifieke stijl die jouw interieur kenmerkt of bestaat jouw smaak uit een verzameling stijlen? Ontdek dan hier welke vloer daarin de basis vormt.

1. Modern en design

Ben jij van de nieuwste snufjes en kun je het niet laten om in huis een paar handige gadgets in te zetten? Dit in combinatie met designitems die je op een bijzondere manier op de kop hebt getikt kenmerkt jouw moderne interieursmaak. Minimalistisch, strak en design zie je overal terug in jouw woning. In dat geval zou een lichte eiken vloer een prachtige basis zijn in het interieur. Het recht gelegde patroon komt perfect tot zijn recht in de strakke inrichting en de lichte frisse kleur past in het vernieuwende dat jouw interieur in zich draagt.

vloerstijl modern design

2. Vintage en retro

Heel anders is de vintage woonstijl die je terugbrengt naar de nostalgie van de vorige eeuw. Speel jij je muziek af op een LP-speler en staat er een bakelieten telefoon, typemachine of jaren 70-televisie als decoratiestuk in je woonkamer? De mooiste pareltjes die je op een markt of in de kringloopwinkel hebt verzameld, bepalen de retrostijl. En helemaal met okergeel, feloranje en smaragdgroen als basiskleuren van jouw interieur.

Bij deze speelse en levendige woonstijl hoort een idem vloer. De Hongaarse punt is daar een heel mooi voorbeeld van. Deze vloer heeft heel mooie details. Niet alleen in de tekening van het hout, maar ook in het zigzagpatroon. Past perfect in de unieke uitstraling van je vintage interieur.

3. Landelijk en romantisch

Waan jij je het liefst in Franse settings die gekenmerkt worden door warmte en romantiek? Verse bloemen op tafel, natuurlijke materialen die van buiten naar binnen worden gehaald en antieke accessoires die rechtstreeks van een oude boerderij afkomstig zijn. Als je houdt van zachte kleuren en authentieke, handgemaakte spullen, dan gedij je het best in een landelijke en romantische woonstijl. En daar past een echte eikenhouten vloer perfect in. Het liefst met zoveel mogelijk details waaraan je kunt zien dat het hout heeft geleefd. Met unieke noesten en tekeningen en het is niet erg als je hier en daar een kras ziet. De eiken kasteelvloer is een prachtige vloer waarin je deze kenmerken terugziet. Het authentieke materiaal, de neutrale tinten en het doorleefde karakter van deze vloer maken jouw landelijke interieur af.

vloerstijl landelijk romantisch

4. Scandinavisch

Een stijl die op bepaalde vlakken aansluit op een landelijke inrichting is de Scandinavische stijl. Ook hier spelen zachte kleuren, met name pasteltinten, de hoofdrol. Dit gecombineerd met licht hout maakt van je inrichting een frisse en sfeervolle ruimte. Daar hoort zeker een frisse en lichte vloer in thuis. Wat dacht je van een eikenhouten visgraatvloer waarvan het patroon zorgt voor een luchtige uitstraling. Om het echt binnen deze stijl te laten passen, kies je voor een lichte kleur en een ietwat strakke afwerking.

5. Industrieel

Een hele andere woonstijl is de industriële stijl die je herkent aan zijn robuuste uitstraling. Wanneer je je woning hebt ingericht met donkere en grijze kleuren en meubels met hardmetalen details, dan zul je je waarschijnlijk wel thuis voelen in deze unieke en stoere woonstijl. En daar mag zeker in geleefd worden, dus het hoeft niet allemaal spik en span te zijn. Beschadigingen mogen zichtbaar zijn en je wilt het doorleefde karakter van jouw woning erin laten zien. De robuuste en doorleefde uitstraling wil je dus ook laten terugkomen in de vloer die bij deze stijl past. Wat dacht je dan van een gerookte houten vloer in een donkere uitvoering? De bewerking van de vloer versterkt de robuuste uitstraling van de vloer en past om die reden prachtig in een industrieel interieur.

vloerstijl industriele woonstijl

6. Klassiek

Zijn grootse gebaren en diepdonkere details kenmerkend voor jouw inrichting, dan zal een klassieke woonstijl wellicht bij jou passen. In een authentieke woning leg je de nadruk op originele details als plafondornamenten, glas-in-loodramen en hoge raampartijen. Daarnaast houd je ervan om bijzondere kunstwerken een centrale plaats te geven en met donkere kleuren op de muur verschillende hoeken te creëren. Een vloer die in deze klassieke stijl prachtig tot zijn recht komt, is een donkere eiken vloer. Zeker in combinatie met een donkere muren zorgt een donkere vloer voor een warme, sfeervolle klassieke inrichting.

7. Een basic of gemixte woonstijl

Misschien ben jij het meest thuis in een basic en gemixte woonstijl die zich kenmerkt door weinig poespas, neutrale kleuren en diverse stijlen door elkaar. Die ene lamp heb je gekocht omdat je die simpelweg mooi vond en de salontafel is vooral praktisch. Houd je van verschillende stijlen, zorg dan voor een rustige basis in de vloer en muren. In dat geval is een lichte uitvoering van de eikenhouten vloer met een recht gelegd patroon een heel mooie keuze. Vanuit de rustige basis kun je uitpakken met mooie accessoires en muurdecoratie die jouw stijlvolle smaak accentueren.

De vloer die past bij jouw woonstijl vind je bij Woonboerderij Maja

Kun jij je herkennen in een van bovengenoemde stijlen en zoek je een mooie vloer die de basis is van je nieuwe interieur? Met onze inspirerende ideeën over welke vloer past bij welke stijl zie je misschien al voor je hoe jouw woonstijl samenkomt met de nieuwe vloer als basis. En misschien kom je er nog niet helemaal uit, dan hoef je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je graag op weg met goed advies zodat jij erachter komt welke vloer het mooist past in jouw woonstijl.

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Nieuwste blogs

Alle berichten

Gerelateerde blogs