Waarom plinten? Jouw vloer kan niet zonder > Woonboerderij Maja
Nog gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Waarom de vloer niet zonder plinten kan

waarom vloer niet zonder plinten kan

Waarom plinten nodig? Je maakt de vloer ermee af!

Ben je je woning opnieuw aan het inrichten en komt er een nieuwe vloer te liggen die de basis gaat vormen van het interieur? Een authentieke kasteelvloer waarmee je de lengte van de ruimte benadrukt of een visgraatvloer die zorgt voor een speels effect. Jij hebt er al helemaal zin in om straks over je nieuwe vloer te lopen en te genieten van het prachtige interieur.

Heb je ondertussen ook nagedacht welke plinten bij je nieuwe vloer passen? Je vloer is namelijk niet compleet zonder een goede omlijsting. Laat je daarom in deze blog inspireren door de keuzemogelijkheden aan plinten waarmee je jouw vloer afmaakt.

Plinten in diverse kleuren

Om te beginnen is de kleur van de plint bepalend voor de uitstraling van de vloer. De keuze voor de kleur beperkt zich niet langer alleen tot wit of houtkleur. Dit zijn uiteraard prachtige opties voor plinten waarmee je de vloer afwerkt. Een witte plint zorgt voor een fris en ruimtelijk effect. En heb je bijvoorbeeld gekozen voor een lichte houten vloer? Met een plint in dezelfde lichte uitvoering krijg je een prachtig geheel. Wil je juist een heel andere kant op met bijzondere contrasten? Om diezelfde lichte houten vloer creëert een zwarte plint een compleet ander effect. Zeker in combinatie met grote ramen en openslaande deuren met zwarte kozijnen zorgt de plint voor een klassieke en luxe uitstraling. Of kies juist voor een plint in dezelfde kleur als de muur wat zorgt voor een verrassend en uniek effect.

Houd je van een klassieke inrichting en komt er een visgraatvloer of Hongaarse punt in de ruimte te liggen? Overweeg dan een traditionele band en bies als omlijsting voor de nieuwe vloer. De band heeft dezelfde kleur als de vloer en het patroon loopt parallel langs de muren. Een donkere dunne rand, de bies, verbindt de vloer met de band. Hierdoor krijg je een unieke klassieke uitstraling die bovendien goed tot zijn recht komt in een moderne inrichting.

Band en bies verbinding

De hoogte van plinten

Heb je een kleur kunnen kiezen, dan wil je ook de hoogte van de plint bepalen. Die is van invloed op de uitstraling van je interieur. En ook hier heb je weer tal van mogelijkheden. Kies je voor een lage en dunne plint die enkel dient als omlijsting van de vloer? Je vloer is mooi afgewerkt, maar de plint valt minder op. Ga je voor een hoge plint, dan valt die meteen al in het oog. Houd wel rekening met de grootte van de ruimte en de hoogte van je plafonds. Een laag plafond in combinatie met een hoge plint zorgt namelijk voor een optisch nauwere ruimte. Heb je juist hoge plafonds die extra worden benadrukt door hoge ramen, dan wordt dat effect weer versterkt door hoge plinten. Een authentieke eikenhouten kasteelvloer met een witte of juist zwarte hoge plint, zie je het al voor je?

Een strakke of sierlijke rand?

Tot slot de rand van de plint, opnieuw een belangrijke aandachtspunt bij het maken van je keuze. Want ook hierin heb je tal van mogelijkheden. Wil je een plint met een strakke en rechte afwerking die past in een moderne inrichting? Of kies je voor een plint met een sierrand die aansluit op de karakteristieke elementen van je jaren 30-woning?

Witte plinten bij visgraat

Plinten laten plaatsen door Woonboerderij Maja

Nu je de keuze hebt gemaakt voor een plint die prachtig past bij je nieuwe vloer en de inrichting, wacht alleen nog het leggen van de vloer en het plaatsen van de plinten. Steek je zelf de handen uit de mouwen of laat je het liever over aan onze legservice? Schroom niet om contact met ons op te nemen, onze specialisten komen met alle liefde langs om de vloer inclusief plinten voor je te plaatsen. En twijfel je nog welke plinten passen bij jouw nieuwe vloer? Kom dan eens langs in onze showroom om te zien welk effect onze diverse plinten hebben op de vloer en de ruimte. Dan kun je je bovendien vakkundig laten adviseren voordat je de knoop echt doorhakt.

Deel onze blog op:

Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Nieuwste blogs

Alle berichten

Gerelateerde blogs