Gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Waarom jij kiest voor Woonboederij Maja

Laminaat Amsterdam

Een laminaatvloer is een ideaal alternatief als je op zoek bent naar een duurzaam en betaalbaar alternatief voor hardhout. Laminaatvloeren worden ook vaak ingezet in ruimtes als bijvoorbeeld slaapkamers.

In tegenstelling tot echt hout kan je de laminaatvloer niet (laten) schuren en afwerken wat de levensduur kan beperken. Desondanks zijn laminaatvloeren duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken en slijtage. 

Grijs laminaat

Wat is laminaat?

Laminaat is een veelzijdig vloermateriaal dat is opgebouwd in verschillende lagen. De kern is meestal gemaakt van samengeperste houtvezels, bedekt met een fotografische laag die de uitstraling van hout, steen of een ander materiaal imiteert, en afgewerkt met een beschermende transparante toplaag. 

De keuze voor een vloer is persoonlijk. Je hebt waarschijnlijk al wel een plaatje in jouw hoofd van hoe die laminaatvloer eruit zou moeten zien. Een lichte kleur, met V-groef, brede of juist dunnere planken. De stijlen en ontwerpen variëren van authentieke houtnerfstructuur tot een moderne tegel- en steenmotieven. Er is dus heel veel mogelijk, bezoek onze showroom om de mogelijkheden te bespreken. 

De verschillende mogelijkheden van laminaatvloeren

Laminaatvloeren worden vaak geleverd met klik- en vergrendelingssystemen, waardoor de installatie relatief eenvoudig is. Dit maakt een laminaatvloer een populaire keuze voor doe-het-zelvers. Met de verschillende ontwerpen en stijlen die beschikbaar zijn kun je laminaat aanpassen aan vrijwel iedere interieurstijl. 

Onderhoudsgemak   

Zoals bekend vraagt een laminaatvloer weinig onderhoud. Regelmatig de stofzuiger erbij pakken en maandelijks dweilen is prima om de vloer mooi te houden. Houd er wel rekening mee dat een laminaatvloer wel gevoelig is voor waterschade. Wees daarom wel voorzichtig met morsen of het vochtig reinigen.

Geschikt voor vloerverwarming

Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De slijtvastheid wordt vaak aangegeven door de zogenaamde AC-waarde. Hoe hoger de AC-waarde, hoe beter het laminaat bestand is tegen slijtage en krassen. Heb je vloerverwarming in jouw woning? Dat kan prima onder onze laminaatvloeren. Kies daarbij wel de juiste ondervloer die de warmte doorlaat. Lees meer over vloerverwarming onder laminaat.

Betaalbare keuze

Met goedkoop wil je geen duurkoop doen natuurlijk. Het is en blijft een vloer waarop geleefd mag en kan worden. Overweeg daarom bij het kiezen van een vloermateriaal je levensstijl, budget en persoonlijke voorkeuren. Laminaat kan een fantastische keuze zijn voor veel huishoudens, en met de juiste zorg kan het jarenlang comfort en stijl bieden. Ontdek ons assortiment en vind het perfecte laminaat voor jouw huis!

Gratis advies?

Lastig om een keuze te maken? Bezoek vrijblijvend onze showroom voor deskundig advies.

Referenties

Traprenovatie PVC - Woonboerderij Maja

Traprenovatie Team Maja heeft hier een volledige traprenovatie uitgevoerd. De treden van deze trap zijn bekleed met pvc,

Lees verder
Friesland Houten Vloeren

Gerookte eiken houten vloer Een schitterend resultaat van een mooie samenwerking. Samen met onze stylist (Esther Bolt) hebben

Lees verder
Woninginrichting Drachten

PVC vloer beton look Een prachtig resultaat! Team Maja heeft bij mevrouw Jousma uit Drachten een schitterende beton

Lees verder