fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen

Afwerking houten vloer

De afwerking van jouw houten vloer

De afwerking van jouw houten vloer is heel belangrijk. Welke plint je kiest, hangt af van jouw woonsituatie en natuurlijk jouw smaak. Woonboerderij Maja stelt haar afwerking van een houten vloer op een hoog niveau. Hoe mooier de details worden afgewerkt worden, hoe mooier jouw vloer uitkomt.

Opstaande of liggende plinten

afwerking van houten vloerWanneer de vloer eenmaal gelegd is moet er een plint omheen. Er zijn verschillende plinten verkrijgbaar. Opstaande en liggende plinten.

De opstaande plinten zijn verkrijgbaar in massief hout of MDF. In het MDF zijn ook veel verschillende stijlen mogelijk. De liggende plinten zijn altijd van de gekozen houtsoort. Bij een massieve vloer plaatsen wij ze van 35 mm breed. Bij een lamelvloer op 28 mm breed. 5 mm is de dikte.

Plinten in dezelfde kleur als het kozijn

De MDF opstaande plinten worden geleverd in de grondverf. Meestal worden deze overgeschilderd in dezelfde kleur als de kozijnen. Zo creëer je een mooi geheel.

De parketteurs van Maja hebben het vakmanschap en het juiste gereedschap om de plinten op z’n mooist te plaatsen. Bij de deur zagen zij het deurkozijn in om de vloer hier onder te kunnen plaatsen. Er worden dan geen liggende plinten bij geplaatst.

Ook wanneer je in de hal een stijl van de trap heeft kunnen wij deze dus inzagen om wederom niet met die liggende plinten te werken. Een houten convectorputrooster kan eventueel in dezelfde kleur als jouw vloer geolied worden.

Onderhouden van de houten vloer

De ene houten vloer vergt meer onderhoud dan de andere. Houd jouw vloer als nieuw en bekijk daarvoor eens tussen de onderhoudsproducten die je daarmee prima kunnen helpen.

Trends & inspiratie

Op de hoogte blijven van trends, tips en acties?

 Bel nu! Offerte