Afwerking houten vloer? Ontdek de mogelijkheden! > Woonboerderij Maja
Nog gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.

Afwerking houten vloer? Ontdek de mogelijkheden!

afwerking houten vloer header

De afwerking van jouw houten vloer

De afwerking van jouw houten vloer is heel belangrijk. Welke plint je kiest, hangt af van jouw woonsituatie en natuurlijk jouw smaak. Woonboerderij Maja stelt haar afwerking van een houten vloer op een hoog niveau. Hoe mooier de details worden afgewerkt worden, hoe mooier jouw vloer uitkomt.

Opstaande of liggende plinten

Wanneer de vloer eenmaal gelegd is moet er een plint omheen. Er zijn verschillende plinten verkrijgbaar: Opstaande en liggende plinten.

De opstaande plinten zijn verkrijgbaar in massief hout of MDF. In het MDF zijn ook veel verschillende stijlen mogelijk. De liggende plinten zijn altijd van de gekozen houtsoort. Bij een massieve vloer plaatsen wij ze van 35 mm breed. Bij een lamelvloer op 28 mm breed. 5 mm is de dikte.

Afwerking met plinten

Plinten in dezelfde kleur als het kozijn

De MDF opstaande plinten worden geleverd in de grondverf. Meestal worden deze overgeschilderd in dezelfde kleur als de kozijnen. Zo creëer je een mooi geheel.

De parketteurs van Maja hebben het vakmanschap en het juiste gereedschap om de plinten op z’n mooist te plaatsen. Bij de deur zagen zij het deurkozijn in om de vloer hier onder te kunnen plaatsen. Er worden dan geen liggende plinten bij geplaatst.

Ook wanneer je in de hal een stijl van de trap heeft kunnen wij deze dus inzagen om wederom niet met die liggende plinten te werken. Een houten convectorputrooster kan eventueel in dezelfde kleur als jouw vloer geolied worden.

Onderhouden van de houten vloer

De ene houten vloer vergt meer onderhoud dan de andere. Houd jouw vloer als nieuw en bekijk daarvoor gerust eens onze pagina over ‘houten vloer onderhoud

Deel onze blog op:

Picture of Mirjam Koenen

Mirjam Koenen

Nieuwste blogs

Alle berichten

Gerelateerde blogs