fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen
78 klanten beoordeelden ons
met een gemiddelde van:
9.3
Houtsoorten vloer: welke soorten bestaan er?

Houtsoorten vloer

Gertiena eiken houten vloer

Europees eiken groeit in Europa en behoort tot de hardere hardhoutsoorten. Het verse hout is grijsgeel. Na droging en onder invloed van daglicht krijgt het hout een warme honing bruin/gele kleur. In Europees eiken komen veel karakteristieke spiegels voor.

Eiken is in verschillende sorteringen verkrijgbaar. De een wil een robuuste levendige vloer, de ander een rustige vloer. Met eiken is alles mogelijk. Ook leent deze houtsoort zich perfect om te laten roken voor de gewenste kleur en om het vergelingsproces tegen te gaan. Daarnaast kunnen wij hem voor je kleuren in iedere gewenste kleur.

  • 1 bis noest maximaal toegestaan van 18 mm
  • rustiek A noest maximaal toegestaan tot 35 mm
  • rustiek B noest maximaal tot 70 mm
  • rustiek C alle noesten toegestaan

Verschillende houtsoorten op een rij:

Houtsoorten vloer - Woonboerderij Maja

Afzelia:

West Afrikaanse loofboom, vrij grof van nerf. Een boeiende tekening met kleuren varierend van lichtgeel tot donker roodbruin. Het is een zeer duurzame houtsoort.

Houtsoorten vloer - Woonboerderij Maja

Merbau:

Populair hardhout uit Zuidoost-Azie. Merbau heeft een gelijkmatige structuur en kleurt bij tot mooi, vrij egaal roodbruin met wat donkere accenten. Het is een duurzame houtsoort.

Houtsoorten vloer - Woonboerderij Maja

Maple:

De in Noord-Amerika groeiende esdoorn levert parkethout met een onmiskenbare blonde kleur en subtiele, glanzende accenten.

Houtsoorten vloer - Woonboerderij Maja

Essen:

Blank, taai hout met een grove nerf, rechte tot licht golvende draden en fraaie vlammen. Het blank zal naar een wat warmer geel opkleuren. De werking van deze houtsoort is groot.

Houtsoorten vloer - Woonboerderij Maja

Jatoba:

Naar roodbruin kleurend Braziliaans loofhout, egaal of met donkere strepen. Een glanzende, goed te bewerken, zeer duurzame en dus gewilde houtsoort. De werking is matig.

Maja´s Cathedral collectie Notenbruin

Noten:

Notenhout is warm donkerbruin en egaal van kleur. De rechte draad, soms warrig, soms golvend, geeft het hout z’n kenmerkende tekening. De werking van deze houtsoort is matig.

Houtsoorten vloer - Woonboerderij Maja

Padoek:

De koraalrode kleur maakt padoek uniek. In combinatie met de levendige tekening en de uitstekende eigenschappen maakt van dit Afrikaans loofhout een uitmuntende grondstof voor parket. Zeer duurzaam met weinig werking.

Houtsoorten vloer - Woonboerderij Maja

Sucupira:

Een glad, glanzend en mooi te polijsten Zuid-Amerikaanse houtsoort, bruin tot donkerbruin. Dit met fijne lichte strepen, getekende hout kleurt wat lichter bij.

Houtsoorten vloer - Woonboerderij Maja

Robijn:

Robijn groeit in Zuid-Amerika en behoort tot de lichte, hardere houtsoorten. Het verse hout is geelbruin. Na droging en onder invloed van daglicht krijgt het hout een donkerroze kleur.

Houtsoorten vloer - Woonboerderij Maja

Kersen:

Deze fraaie goudrode houtsoort uit Noord-Amerika heeft een warme uitstraling. Het hout verkleurt geleidelijk tot een egale dieprode tint en heeft een mooie tekening.

Afwerking houten vloer

Welke vloer je ook kiest, de afwerking vormt de slagroom op de taart. Het maakt het plaatje compleet. Meer over de afwerking van jouw vloer lees je hier. Ben je je nog aan het oriënteren? Klik dan op de onderstaande knop om onze houten vloeren te bekijken.

Bekijk hier al onze houten vloeren

Trends & inspiratie

Op de hoogte blijven van trends, tips en acties?

0512-519041  Bel nu! Offerte