Vandaag bereikbaar tot 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.
Houtsoorten vloer: welke soorten bestaan er?

Houtsoorten vloer

Europees eiken groeit in Europa en behoort tot de hardere hardhoutsoorten. Het verse hout is grijsgeel. Na droging en onder invloed van daglicht krijgt het hout een warme honing bruin/gele kleur. In Europees eiken komen veel karakteristieke spiegels voor.

Eiken is in verschillende sorteringen verkrijgbaar. De een wil een robuuste levendige vloer, de ander een rustige vloer. Met eiken is alles mogelijk. Ook leent deze houtsoort zich perfect om te laten roken voor de gewenste kleur en om het vergelingsproces tegen te gaan. Daarnaast kunnen wij hem voor je kleuren in iedere gewenste kleur.

  • 1 bis noest maximaal toegestaan van 18 mm
  • rustiek A noest maximaal toegestaan tot 35 mm
  • rustiek B noest maximaal tot 70 mm
  • rustiek C alle noesten toegestaan

Verschillende houtsoorten op een rij:

Afzelia:

West Afrikaanse loofboom, vrij grof van nerf. Een boeiende tekening met kleuren varierend van lichtgeel tot donker roodbruin. Het is een zeer duurzame houtsoort.

Maple:

De in Noord-Amerika groeiende esdoorn levert parkethout met een onmiskenbare blonde kleur en subtiele, glanzende accenten.

Merbau:

Populair hardhout uit Zuidoost-Azie. Merbau heeft een gelijkmatige structuur en kleurt bij tot mooi, vrij egaal roodbruin met wat donkere accenten. Het is een duurzame houtsoort.

Merbau
default afbeelding maja

Essen:

Blank, taai hout met een grove nerf, rechte tot licht golvende draden en fraaie vlammen. Het blank zal naar een wat warmer geel opkleuren. De werking van deze houtsoort is groot.

Kersen:

Deze fraaie goudrode houtsoort uit Noord-Amerika heeft een warme uitstraling. Het hout verkleurt geleidelijk tot een egale dieprode tint en heeft een mooie tekening.

Padoek:

De koraalrode kleur maakt padoek uniek. In combinatie met de levendige tekening en de uitstekende eigenschappen maakt van dit Afrikaans loofhout een uitmuntende grondstof voor parket. Zeer duurzaam met weinig werking.

Jatoba:

Naar roodbruin kleurend Braziliaans loofhout, egaal of met donkere strepen. Een glanzende, goed te bewerken, zeer duurzame en dus gewilde houtsoort. De werking is matig.

Cathedral_Notenbruin

Noten:

Notenhout is warm donkerbruin en egaal van kleur. De rechte draad, soms warrig, soms golvend, geeft het hout z’n kenmerkende tekening. De werking van deze houtsoort is matig.

Robijn:

Robijn groeit in Zuid-Amerika en behoort tot de lichte, hardere houtsoorten. Het verse hout is geelbruin. Na droging en onder invloed van daglicht krijgt het hout een donkerroze kleur.

Sucupira:

Een glad, glanzend en mooi te polijsten Zuid-Amerikaanse houtsoort, bruin tot donkerbruin. Dit met fijne lichte strepen, getekende hout kleurt wat lichter bij.
default afbeelding maja

Waarom jij kiest voor Woonboederij Maja

Afwerking houten vloer

Welke vloer je ook kiest, de afwerking vormt de slagroom op de taart. Het maakt het plaatje compleet. Meer over de afwerking van jouw vloer lees je hier. Ben je je nog aan het oriënteren? Klik dan op de onderstaande knop om onze houten vloeren te bekijken.