Gesloten
Dinsdag: 09:30 – 17:00; woensdag: 09:30 – 17:00; donderdag: 09:30 – 17:00, 19:00 – 21:00; vrijdag: 09:30 – 17:00; zaterdag: 09:30 – 17:00; zondag: Gesloten; maandag: Gesloten.
Huisdieren, maar toch een nieuwe vloer?

Een nieuwe vloer in combinatie met huisdieren

Huisdieren en Maja’s vloeren

Bij Maja komt regelmatig de vraag voorbij of Maja’s vloeren geschikt zijn in combinatie met huisdieren. Het antwoord op deze vraag is: JA, een vloer met huisdieren is een prima combinatie! De volgende 2 opties zijn hiervoor het meest geschikt: een eikenhouten vloer en een PVC vloer. De juiste keuze in deze is van groot belang, lang niet alle genoemde vloeren op dit gebied zijn geschikt in combinatie met huisdieren.

Eikenhouten vloer en huisdieren

Maja’s voorkeur gaat uit naar een houten vloer. Er gaat, volgens ons, niets boven het natuurlijke en authentieke karakter van een mooie eikenhouten vloer. Eikenhout is een natuurproduct, dit kan naar wens worden bewerkt waardoor de vloer goed beschermt is tegen huisdieren.

In dit stuk nemen wij je graag mee in de voor- en nadelen van huisdieren op Maja’s vloeren en voorzien we je van advies.

houten vloer icm huisdieren
Houten vloer en huisdieren

Juiste bewerking van je houten vloer met huisdieren

Houten vloeren zijn op diverse manieren te bewerken. Hoe meer de vloer wordt bewerkt, hoe huisdiervriendelijker deze wordt. Aan het bewerken van vloeren kun je denken aan het verouderen van vloeren: trommelen, schrapen, beitsen, roken maar bovenal is de juiste afwerking van de vloer belangrijk. Een sterke olielaag maakt jouw vloer huisdiervriendelijk.

Rustieke houten vloer

Een rustieke houten vloer betekent dat er veel noesten zichtbaar zijn op de vloerdelen. Doordat er veel noesten zichtbaar zijn, vallen eventuele krassen minder snel op.

Het loont om tijdens de koop van een houten vloer aan te geven dat je huisdieren hebt. Er kan dan voor worden gekozen om de vloer twee keer machinaal in de olie te zetten. Waar normaliter de houten vloer direct toegankelijk is, kan er bij huisdieren voor worden gekozen om de geoliede vloer een kleine week uit te harden.

Het oliën van een houten vloer heeft als voordeel dat het hout de olie volledig absorbeert. Krasjes vallen minder snel op dan wanneer de houten vloer bijvoorbeeld gelakt is en bijvoorbeeld honden hebben meer grip op een geoliede houten vloer.

Nog een aantal voordelen van geoliede vloeren zijn:

  • Perfect voor plaatselijke herstellingen zoals retouches bij krassen en oneffenheden
  • De nerven van het hout worden geaccentueerd
  • Eenvoudig te reinigen
  • Natuurlijk karakter en uitstraling van het hout blijft behouden

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het kiezen van een geoliede houten vloer. Een geoliede eikenhouten vloer vergt meer onderhoud en is wel iets minder vlekbestendig. Maar mocht er een vlek ontstaan is deze relatief eenvoudig te herstellen. Maja adviseert je hier graag in.

Maja's vloeren en huisdieren
Maja's vloeren i.c.m. huisdieren

PVC en huisdieren

PVC is ook een geschikte keuze in combinatie met huisdieren. Het is belangrijk om de juiste PVC vloer te kiezen, deze moet beslist niet te glad zijn. Het is aan te raden om een vloer uit te zoeken met reliëf, deze is stroef, prettig in onderhoud, slijtvast en vochtbestendig.

Om de juiste keuze te maken denkt team Maja graag met je mee. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat geschikt is en wat minder geschikt is. Schroom niet om een bezoek aan onze showroom te plannen en zelf te ervaren wat voor vloer bij je past.

Lees hier wat klanten over ons vertellen!