fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen

Zelf jouw houten vloer leggen

Maja houten vloer

Op eigen houtje een prachtige houten vloer leggen.

Heb je jouw droomvloer gekocht en wil je deze zelf leggen? Hieronder leggen wij je uit hoe dit in zijn werk gaat.  Hierbij zijn wij er vanuit gegaan dat je de vloer zwevend gaat leggen.

Wat heb je nodig om een houten vloer te leggen?
– Afkortzaag / cirkelzaag
– Decoupeerzaag
– Rolmaat
– Potlood
– Houtlijm
– Eventueel tape om de ondervloer vast te tapen

Maja voorbereiding - leggen houtenvloer

Stap 1. De voorbereidingen
Haal alle meubels uit de ruimte waar de houten vloer komt te liggen. Stofzuig vervolgens de hele ruimte goed, en pak ook die irritante hoekjes mee. Daarna leg je de ondervloer. Houd bij de keuze voor een ondervloer rekening met de ondergrond in het vertrek.

Stap 2. Houten vloer afmeten
Het mooiste is om de houten vloer in de lengte te leggen, met het daglicht mee en de looprichting van uw woning. Leg de vloerdelen uit zoals je ze wilt leggen en teken op de achterkant van de plank af waar je moet zagen. Hout is een natuurproduct en werkt altijd door, houd daarom rekening met een paar centimeter speling rondom.

Maja's parketteur | houten vloer leggen

Stap 3. Houten vloer leggen
Nu begint het leukste deel: schuif de kopse kanten van de vloerdelen in elkaar. Dit doe je door ze er eerst schuin op te zetten, en er daarna ‘in’ te schuiven. Het mooiste effect bereik je door verschillende lengtes te gebruiken, waardoor de naden niet overal op dezelfde plek komen. Houdt minimaal 30 cm afstand tussen de kopse kanten.

Maja's parketteur | plinten plaatsen

Stap 4. De afwerking
Werk de houten vloer af met een plint. De mooiste afwerking is met een opstaande plint. Een platte plint kan natuurlijk ook, maar staat minder chique bij een houten vloer.

Houten vloer kopen?

Bij Woonboerderij Maja helpen we je graag aan alle benodigdheden voor het leggen van een houten vloer. Wij hebben een ruim assortiment houten vloeren, die perfect zijn voor als je zelf de vloer wilt leggen. Zo zorgen wij dat de gekozen vloer in de gewenste kleur olie komt en dat we de vloer afwerken met een slijtlaag. Onze vloeren hebben rondom veer en groef wat zorgt voor een goede passing. Doordat ze al zijn afgewerkt met een slijtlaag, kun je de vloer direct na het leggen betreden. Hoe fijn is dat! Meer weten over onze doe-het-zelf houten vloeren? Neem gerust contact met ons op.

Trends & inspiratie

Op de hoogte blijven van trends, tips en acties?

 Bel nu! Offerte