fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen
71 klanten beoordeelden ons
met een gemiddelde van:
9.2

Vloertrends 2022

Wonen belangrijkste vloertrends 2022

De belangrijkste vloertrends van 2022

De lente heeft zijn intrede gedaan. Dat betekent dat je nieuwe energie krijgt om je huishoudelijke werkzaamheden aan te pakken en misschien wel een frisse wind door het huis te laten waaien. Langzaam laten we de donkere en koude dagen achter ons en terwijl de zon schijnt, gooi je de deuren naar de tuin weer open. Gaat de aanvang van het nieuwe lenteseizoen hand in hand met een grondige verandering in jouw interieur? Laat je in deze blog dan inspireren door de belangrijkste vloertrends van 2022.

Met een mooie vloer in jouw keuken of woonkamer bepaal je de sfeer van de inrichting. Ontdek hier welke trends voor 2022 je kunt volgen op het gebied van vloeren en wonen. En niet alleen voor in 2022, maar waar je ook de komende jaren van blijft genieten.

Een vloer van een natuurlijk materiaal

In een interieur dat de vloertrends van 2022 volgt, kunnen natuurlijke materialen niet ontbreken. Natuur zorgt voor rust en haalt buiten naar binnen. Dat kan in de vorm van prachtige kamerplanten die je toevoegt in de woonkamer, maar ook door een eikenhouten vloer te leggen die de basis is van het interieur. De prachtige houttinten en natuurlijke uitstraling zorgen voor een warme sfeer in de ruimte. Of je nu voor een lichte uitvoering gaat of de voorkeur legt bij een donkere vloer, het natuurlijke hout doet zijn werk als het aankomt op sfeer. En met het juiste onderhoud van de eiken vloer blijft de kwaliteit behouden.

Vloertrends 2022 Eiken vloer

De keuze voor duurzaamheid

Een andere vloertrend die we in 2022 tegenkomen -overigens niet alleen in het wonen- is duurzaamheid. Misschien is trend niet het juiste woord, maar we hebben wel steeds meer aandacht voor woonoplossingen die gericht zijn op het behoud van de aarde. De keuze voor de vloer is daar een van. Onder andere het materiaal en de levensduur van de vloer zeggen iets over de mate van duurzaamheid. Kies je bijvoorbeeld voor een echt natuurlijke houten vloer waarvan je weet dat die slijtvast is en een hoge leeftijd kan bereiken, dan ben je -al dan niet bewust- bezig met het maken van verantwoorde keuzes. Daarin spelen onderdelen als de vloerverwarming ook een rol. Na het uitschakelen van de verwarming blijft de vloer namelijk warmte afgeven.

Eenheid en rust

Met natuurlijke materialen als basis creëer je rust en eenheid in je interieur. Richt je gezellige hoeken in en kies je voor basiskleuren die mooi in elkaar blenden, dan kom je thuis in een oase van rust. De keuze voor je nieuwe vloer heeft veel invloed op de rust die je thuis ervaart. Een houten vloer die over de hele ruimte is gelegd, zorgt voor verbinding en vormt een rustgevende basis. En dan kun je denken aan een klassieke recht gelegde vloer die absoluut prachtig is om te zien. Maar ook een eiken visgraatvloer heeft een verrassend effect. Enerzijds is dit een speels patroon dat de ruimte tot leven brengt, maar tegelijk zorgt het natuurlijke hout voor rust. Zeker een bijzondere vloer waar je niet op uitgekeken raakt.

Vloertrends 2022 Visgraatvloer

Unieke en authentieke uitstraling

De laatste vloertrend van 2022 is authenticiteit. Dit ligt helemaal in lijn met de trends waarin natuurlijke materialen en duurzaamheid de boventoon voeren. Natuurlijke materialen zijn van zichzelf al uniek en dat zie je terug in de uiterlijke kenmerken. Van geen houtnerf of -tekening is een tweede en dat authentieke karakter zie je terug als je kiest voor een echt houten vloer in je interieur.

De vloertrends van 2022 volg je met Woonboerderij Maja

Allemaal zijn we op zijn tijd toe aan een frisse wind door het interieur of aan een transformatie van groter formaat. Wil je de vloertrends van 2022 volgen en de lente ingaan met een prachtige nieuwe vloer, dan zit je bij Woonboerderij Maja goed. Kom gerust eens langs in onze showroom als je wilt zien hoe wij de laatste woontrends doorvoeren in onze rijke collectie. We verkopen niet alleen bijzondere uitvoeringen die anno 2022 goed in de smaak vallen. Ook op lange termijn blijf je genieten van de mooie uitstraling en de hoge kwaliteit van onze vloeren. Welke eikenhouten vloer komt bij jou in het interieur?

Bekijk hier al onze eiken vloeren

Ouder bericht
«
Nieuwer bericht
»

Op de hoogte blijven van trends, tips en acties?

0512-519041  Bel nu! Offerte