Tapis vloeren

Een Tapis vloer is een traditionele parketvloer

Een Tapis vloer is een houten plank zonder messing en groef. De losse planken zijn in alle patronen te leggen. De plankjes worden in de tussenvloer vernageld, waarna de spijkergaatjes met een vulmiddel (een papje gemaakt van het zaagsel van de gelegde houtsoort) uitgevuld worden. De spijkergaatjes zijn het kenmerk van de Tapis vloer.

Tapis is leverbaar in diktes van 6 tot 10 mm en in breedtes tot en met 90 mm. De lengte varieert van 280m tot 1500 mm.

Persoonlijk advies

Wilt u een persoonlijk advies? Onze vakmensen staan voor u klaar! Bezoek onze showroom in Drachten en laat u verrassen door een breed en divers assortiment in houten vloeren.

 • Eiken rustiek Bekijk details
 • Merbau Bekijk details
 • Tapis vloer Afzelia Bekijk details
 • Eiken premier Bekijk details
 • Vele houtsoorten en vele patronen

  Tapis is in vele houtsoorten verkrijgbaar en kan ook dus in allerlei patronen worden gelegd. Zoals bijvoorbeeld een visgraatpatroon met band en bies. Een hongaarse punt, blokpatroon etc. De vloer wordt na het leggen geschuurd, gevoegd (met voegenkit en houtstof) en naar keuze afgewerkt met een hardwaxolie of lak. Een tapis vloer kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 100 jaar kan worden behaald.

  De tapisvloer is volledig verlijmd aan de tussenvloer, welke op zijn beurt weer vast ligt aan de bestaande ondervloer. Met als resultaat een stille vloer. Tapis leent zich ook uitstekend voor vloerverwarming.

  Geniet een leven lang van Tapis vloeren

  Traditioneel parket is een leven lang genieten. Traditioneel parket is een keuze voor kwaliteit, klasse en comfort. Van deze duurzame investering geniet u uw leven lang.

  Stijl advies

  Woonboerderij Maja kan u voorzien van gratis stijladvies van onze eigen woonstylist. Kom langs in onze winkel of neemt contact op.

  Bezoek onze webshop

  In onze webshop kunnen wij u voorzien van de door ons aanbevolen producten en speciale acties.

  Naar onze webshop
  Op de hoogte blijven van de nieuwste acties?
  Stel uw vraag via WhatsApp