fbpx
0512-519041
Offerte aanvragen

Gerookt eikenhouten vloer

Gerookt eikenhouten vloer

Roken van de vloerdelen

Door eikenhout te laten roken krijgt het hout meer diepte, wat een bijzonder effect geeft op de vloer. Het hout van een gerookt eiken vloer is donkerder en de nerven zijn meer zichtbaar. Hoe langer men rookt, hoe donkerder dat het hout wordt. In Europees eiken zit van nature de stof tanine. Door het rookproces wordt deze stof geactiveerd en krijgen de houten vloerdelen die grijs/bruinachtige kleur. Woonboerderij Maja heeft de keuze in enkel roken (licht roken) en dubbel roken (zwaar roken).

Nadat de vloer gerookt is, dienen de vloerdelen altijd in een olie of lak gezet te worden. Wanneer men kiest voor een lichte kleur, zoals wit, dan zal de tekening van het eikenhout sterker naar voren komen dan met een naturel olie.

Natuurlijke uitstraling gerookt eikenhouten vloer

Het roken van de vloerdelen geeft een natuurlijke uitstraling aan het hout. De planken van jouw gerookt eiken vloer zullen ook onderling in tinten kunnen verschillen omdat er in de ene plank meer tanine of spint verwerkt zit als in de andere houten plank.

Vragen?

Plan gerust een bezoek aan onze showroom voor persoonlijk en deskundig advies. Team Maja adviseert je graag op het gebied van houten vloeren, de mogelijke bewerkingen en alles wat daar bij komt kijken.

Interesse in deze houten vloer?
Kom op verschillende manier met ons in contact en stel gerust al je vragen. Ook nodigen wij je van harte uit in onze showroom.
Binnen 24 uur reactie
Regionale topkwaliteit
Gratis deskundig advies
Afspraak in de avond mogelijk
Offerte aanvragenNeem contact op
De voordelen van Woonboerderij Maja
  • Houtenvloerenspecialist sinds 1994
  • A-kwaliteit producten
  • Gespecialiseerd in complete woninginrichting

Op de hoogte blijven van trends, tips en acties?

 Bel nu! Offerte